AcasăActualitateSocialSFATURI UTILE - Băuturi bune şi rele pentru dietă

SFATURI UTILE – Băuturi bune şi rele pentru dietă

spot_img

DISTRIBUIȚI

ulţi dintre noi suntem foarte atenţi la alimentele pe care le mâncăm atunci când suntem la dietă, dar nu acordăm suficientă atenție băuturilor. Alegerea băuturilor potrivite atunci când urmezi o dietă te poate ajuta să-ţi accelerezi metabolismul să-ţi reduci apetitul sau să arzi calorii. Prin urmare îţi vom prezenta o statistică a celor mai bune şi a celor mai rele băuturi pentru dietă.

Băuturi rele: sucurile carbogazoase

Atunci când bei un pahar de băuturi răcoritoare carbogazoase înseamnă că introduci în organismul tău sute de calorii goale. Uniii specialişti recomandă să schimbi băuturile carbogazoase cu cele far acid dietetice, însă acestea ar putea avea efect pe termen scurt. De aceea, sucurile din comerţ ar trebui ocolite cât mai mult cu putinţă cel puţin de către cei care urmează o dietă de slăbit.

Băuturi bune: apă

Apa este cea mai bună băutură indiferent dacă ţii dietă sau nu. Înlocuirea băuturilor carbogazoase cu apă plată înseamnă eliminarea a câteva sute de calorii zilnic. În plus, dacă bei un pahar de apă înainte de fiecare masă, te vei satură mult mai repede şi vei mânca mai puţin. Apa ajută la hidratarea organismului şi la accelerarea metabolismului.

În afara jurizării: sucurile de fructe

Sucurile de fructe pot avea tot atâtea calorii precum băuturile carbogazoase însă au mai mulţi nutrienţi. Iată o dilemă reală: vrei să ai parte de vitamine şi antioxidanţi, dar nu vrei să consumi zahărul din sucuri. Poţi alege doar acele sucuri naturale din fructe, sau poţi combină o cantitate foarte mică de suc cu un pahar de apă.

Băuturi bune: sucurile de legume

Sucurile de legume sunt la fel de nutritive precum sucurile de fructe, conţin aproape jumătate din caloriile celor din urmă, însă au mai multă sare. Un pahar de suc de roşii conţine numai 41 de calorii în comparaţie cu cele 122 care se găsesc în aceeaşi cantitate de suc de portocale. Recomandarea noastră este să faci tu sucul de legume în casă şi să alegi varianta cu pulpă deoarece furnizează şi fibre şi ajută la controlul apetituluil. În plus, ştii exact ce ingrediente foloseşti şi dacă le consumi proaspete nu trebuie să pui sare în ele.

În afară jurizării: smoothie-uri

Mixează o banană, câteva căpşuni şi coacăze şi vei avea imediat o băutură delicioasă. Poţi folosi şi lapte degresat sau lapte de migdale sau fructe congelate, secretul este că smoothie-ul să fie preparat de ţine pentru a avea control asupra ingredientelor. Este ideal pentru micul dejun deoarece îţi oferă foarte multă energie, vitamine, fibre şi antioxidanţi. Smoothie-urile pe care le comanzi în restaurante pot conţine îngheţată, miere sau alţi îndulcitori care îţi pot da peste cap numărătoarea caloriilor zilnice.

Băuturi rele: energizantele

Majoritatea băuturilor pentru sportivi şi cele energizante sunt bombe calorice precum băuturile carbogazoase. Sunt într-adevăr fortifiate cu nutrienţi, însă aceleaşi vitamine şi minerale le poţi procura din alimente sărace în calorii. Atunci când te afli la dietă hidratează-te cu apă şi stai departe de băuturile energizante. Acestea sunt recomandate doar în cazul celor care fac sport de performanţă şi transpiră în exces.

Băuturi bune: cafeaua neagră

Când ai nevoie de puţină cofeină, cafeaua neagră este cea mai bună alegere deoarece conţine foarte puţine calorii şi este bogată în antioxidanţi. Studiile au arătat că un consum moderat de cafea (2-3 ceşti pe zi) te poate ajuta la îmbunătăţirea stării de spirit, a concentrării şi scade riscul apariţiei diabetului şi a unor forme de cancer.

Băuturi rele: cafeaua cu alte ingrediente

Atunci când adaugi frişcă, siropuri aromate sau mult lapte în cafeaua ta neagră, vei ajunge să bei foarte mult zahăr şi grăsimi într-o singură ceaşcă. Acele cafele specialităţi pot conţine până la 570 de calorii pe porţie, probabil ai mult decât o masă de prânz. Dacă nu-ţi place cafeaua neagră, recomandarea este să adaugi puţin lapte degresat sau un îndulcitor pentru a ţine sub control consumul de calorii.

Băuturi bune: ceaiul verde

Ceaiul verde este o alegere excelenţă atunci când ai nevoie de puţină energie. Nu numai că nu conţine calorii, dar unele cercetări au demonstrat că ajută la pierderea în greutate. Efectele sale se pare că durează câteva ore aşa că două căni de ceai verde pe zi sunt obligatorii la dietă.

Băuturi rele: cocktailurile

Un păhărel de lichior poate are mai puţine calorii decât un pahar de vine, însă mare atenţie atunci când este amestecat cu băuturi carbogazoase sau frişcă. Un pahar de cocktail Wite Russia făcut cu vodka şi frişcă poate ajunge până la 715 calorii. O varianta mai apropiată de dietă ar fi un cocktail din rom, vodka şi o băutură carbogazoasă dietetică.
Caloria.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA