AcasăActualitateSocialSFAT - Trei metode sigure prin care poți scăpa de plata taxei...

SFAT – Trei metode sigure prin care poți scăpa de plata taxei auto

spot_img

DISTRIBUIȚI

Din 14 ianuarie, intră în vigoare noua taxa auto, care va fi plătită de persoanele care vor să înmatriculeze o mașină străină în România, dar şi de cei care cumpără o maşină înmatriculată în România înainte de 2007. Una dintre soluții ar fi să vă cumpărați un autoturism înmatriculat după 1 ianuarie 2007, dar mai sunt și alte metode de care vă puteți erija de noua taxă auto.

Noua lege prevede și categorii de autoturisme pentru care taxa auto nu este valabilă, dintre acestea, cele mai multe sunt autovehiculele ale instituțiilor statului, dar există și unele excepții.

Automobilele ONG-urilor sunt scutite de taxa auto 2012

Legea prevede că şi maşinile care aparţin „organizaţiilor nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile” sunt scutite de taxa auto 2012. Altfel spus, dacă îţi înscrii maşina pe ONG ai scăpat de taxă. În aceste condiții, îți poți deschide un ONG sau poți înscrie mașina pe un ONG al unui prieten.

Contractul de comodat

Contractul încheiat între vânzător și cumpărător vă dă șansa să scăpați de taxa de poluare 2012. Asta deoarece actul stipulează că vânzătorul dă spre folosință temporară mașina. Problema este că proprietar este în continuare vânzătorul, așa că ar trebui să vă înțelegeți destul de bine cu acesta. Însă, atenție mare în acest caz. Trebuie să aveți încredere în persoana de la care ați achiziționat mașina. Există și varianta să îi plătiți banii vânzătorului, iar acesta să rămână proprietarul mașinii. În cazul acesta, nu se va mai plăti taxa de poluare 2012, dar vă puteți trezi oricând fără mașină. De asemenea, în acest caz va trebui să plătiți dumneavoastră toate taxele, impozitele în locul proprietarului de drept al mașinii.

Contestarea în instanţă a taxei auto

1. Proprietarul dă în judecată statul pentru a recupera suma taxei auto. Dosarul care va fi depus în instanță va cuprinde următoarele documente: copia cărții de identitate a mașinii, copia deciziei de calcul eliberată de ANAF, copia chitanței primite la achitarea taxei, contractul de vânzare/cumpărare. Cheltuielile într-un asemenea caz se ridică la 500 de lei, dar din experiența de până acum arată că veți avea cu siguranță câștig de cauză şi veţi recupera banii plătiţi pe taxa auto 2012.

2. Proprietarul dă în judecată statul pentru a nu plăti taxa auto 2012. În această situație, vei primi aproape sigur aviz favorabil, doar că apare o mare problemă: avizul vine după 6-12 luni.

Crișan Andreescu

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA