AcasămodeleSE ÎNCURCĂ LUCRURILE – Tânărul care a făcut infarct la urgența Spitalului...

SE ÎNCURCĂ LUCRURILE – Tânărul care a făcut infarct la urgența Spitalului Județean a murit la Cluj Napoca (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Laszlo Balogh, tânărul de 38 de ani, care a făcut infarct în toaleta Spitalului Județean Satu Mare, după ce a așteptat 75 de minute pe holul de la Urgențe să fie consultat de un medic, a murit luni dimineață la Cluj Napoca.
Laszlo Balogh era tatăl a 5 copii. Soția lui nu are bani de înmormântare și nici măcar pentru a-l aduce acasă din Cluj. Acum, familia bărbatului vrea să dea în judecată Spitalul Județean Satu Mare, considerând că Laszlo Balogh a murit cu zile. Ei dau vina pe medicul de gardă, care a refuzat să-l consulte și l-a pus să aștepte.

Violeta, soacra lui Laszlo Balogh, spune că a luat deja legătura cu un avocat pentru a începe demersurile.

Miercuri, Laszlo Balogh, muncitor la o firmă de construcții din Satu Mare, s-a simțit rău, iar patronul i-a dat bani de taxi și l-a trimis acasă. Cum în drum spre casă s-a simțit tot mai rău, taximetristul l-a dus direct la Urgență.

A fost ținut mai bine de o oră pe hol, timp în care doar i-a fost luată tensiunea și verificat pulsul, dar nu și de un medic specialist. Pentru că se simțea tot mai rău, bărbatul și-a chemat soția și unul din copii la spital.

Balogh a ajuns la Spitalul Județean Satu Mare la ora 12,25 și a intrat în comă la ora 13,40. Potrivit medicilor, în momentul în care a ajuns al spital avea tensiunea 140/90, iar pulsul în limite normale.

La un moment dat, a mers până la toaletă, dar aici a leșinat, fiind găsit pe jos de fiul său. Bărbatul a intrat în comă, iar joi a fost transportat la Spitalul Județean Baia Mare, iar de aici la Institutul Inimii din Cluj, în stare critică.

Conducerea Spitalului Judeţean a efectuat o verificare în ceea ce priveşte cazul Balogh. În urma discuţiilor cu cadrele medicale dar şi după vizionarea înregistrărilor video, s-a concluzionat că toate procedurile au fost respectate. Asistentul care se ocupa de triaj a declarat că pacientul nu a semnalat faptul că ar avea probleme cardiace şi nici că se afla sub medicamentaţie. Asta deşi la el s-au găsit pastile prescrise pentru controlul tensiunii.

Medicul primar de la Urgenţe a precizat că pe fişa pacientului era trecut codul verde. Bărbatul ar fi trebuit consultat după 30 de minute. Medicul spune că protocolul prevede că timpii de aşteptare se pot prelungii, în funcţie de aglomeraţie. Codul a fost schimbat în roşu în momentul în care pacientul a suferit stopul respirator. De intervenit a intervenit un echipaj de la Ambulanţă.

„Echipajul de la Ambulanţă tocmai predase un caz şi a intervenit. Pacientul a fost dus în zona de resuscitare şi s-au făcut manevrele de resuscitare. S-a luat legătura, potrivit protocolului cu spitalul de la Baia Mare. Ei ne-au informat că nu aveau medic cardiolog intervenţionist şi atunci am luat legătură cu Institutul Inimii. Pacientul avea nevoie de implantarea unui stent. S-a ţinut legătura cu cadrele medicale iar pacientul a ajuns în stare stabilă dar intubat la spitalul de la Cluj. Acolo a avut loc stentarea. Când am luat legătura cu medici ultima dată, pronosticul pentru pacient era unul extrem de rezervat,” a declarat managerul SJU Satu Mare, Marcela Papici.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA