AcasăAlteleEconomicSCANDAL ÎN ASIGURĂRI - Șoferii vor plăti indirect tarifele reduse pentru transportatori

SCANDAL ÎN ASIGURĂRI – Șoferii vor plăti indirect tarifele reduse pentru transportatori

spot_img

DISTRIBUIȚI

SCANDAL ÎN ASIGURĂRI Un nou scandal se prefigurează în domeniul asigurărilor: după ce Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat tarifele maximale pentru polițele auto obligatorii în următoarele șase luni, reprezentanții service-urilor acuză că șoferii simpli vor plăti polițe de răspundere civilă auto (RCA) mai scumpe cu 30% din cauza reducerii de care vor beneficia transportatorii, în vreme ce asigurătorii se plâng că limitarea tarifelor este neconstituțională. 

De asemenea, brokerii de asigurări se plâng că vor încasa mai puțini bani, arată Vocea. Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), a acuzat că datele anunțate de către ASF arată că transportatorii vor plăti tarife cu 40% mai mici față de media pieței pentru camioanele de 16 tone, însă tarifele pentru autoturisme au crescut cu 30% față de luna februarie a acestui an, potrivit News.ro.

ASF a stabilit că transportatorii vor plăti maximum 7.534 lei pentru un camion de 16 tone, însă pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, deţinut de o persoană cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani, tariful va fi de 610 lei. Acesta este cu 30% mai mare decât tariful mediu pentru polițele RCA, care era de 466 de lei în luna februarie, acuză Muntean. Asigurătorii consideră plafonarea ilegală Concomitent, asigurătorii acuză că plafonarea tarifelor RCA este neconstituțională și amenunță cu ”demersuri la nivel european” în privința acesteia.

”Societățile de asigurare respectă legile în vigoare, prin urmare și tarifele maximale impuse prin Ordonanța de Urgență vor fi, cu siguranță, respectate. Subliniem însă că UNSAR a atras de nenumărate ori atenția asupra ilegalității acestei prevederi. Înghețarea prețului polițelor RCA încalcă atât normele europene, cât și Constituția României. Mai mult, considerăm că orice intervenție în plafonarea tarifării, fără a ține cont de realitățile pieței de asigurări, va impacta în mod negativ consumatorii, pentru că va conduce la o nivelare: majorarea prețurilor pentru categoriile de clienți cu o conduită rutieră bună și reducerea prețurilor pentru categoriile cu grad de risc ridicat”, arată, într-un comunicat, Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).
Continuarea AICI.
Sursă foto.
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA