AcasăAlteleEconomicSĂ NE LĂUDĂM SINGURI - Autoritățile susțin că tot mai mulți vizitatori...

SĂ NE LĂUDĂM SINGURI – Autoritățile susțin că tot mai mulți vizitatori vin în Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

SĂ NE LĂUDĂM SINGURI Cimitirul Vesel din Săpânţa, Mânăstirea Bârsana şi Muzeul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din municipiul Sighetu Marmaţiei au fost printre cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Maramureş în 2017.

Un număr tot mai mare de vizitatori ai judeţului practică turismul cultural sau religios, vizitând cele opt biserici din lemn aflate în patrimoniul mondial UNESCO, alături de mănăstirile Rohia, Moisei, Peri-Săpânţa şi Prislop.

Zeci de mii de turişti români şi străini au vizitat în anul 2017 trei dintre cele mai cunoscute obiective din judeţ – Muzeul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, Mănăstirea Bârsana şi Cimitirul Vesel din Săpânţa, conform purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Amalia Babici Man.

„Turiştii au fost interesaţi de trecutul obiectivelor vizitate, istoria lor în contextul naţional şi unicitate. În vârful celor mai vizitate se află Cimitirul Vesel din Săpânţa, fiind vizitat numai în perioada sezonului de vară de aproape 10.000 de români şi străini”, a spus Amalia Babici Man.

De asemenea, „promovarea Maramureşului ca destinaţie turistică este susţinută de administraţia judeţeană la cele mai importante târguri de turism din ţară şi Europa, în paralel cu o dezvoltare continuă a principalelor drumuri naţionale şi judeţene care permit accesul rapid spre orice punct de interes din judeţ. În ultimii trei ani, sute de kilometri de drum judeţean şi naţional au fost în proces de reabilitare, modernizare şi extindere, în ideea îmbunătăţirii infrastructurii rutiere, dar şi pentru a contribui, printre altele, la susţinerea unei domeniu economic important, care își aduce aportul la bugetul local, aşa cum e turismul”, conform celor precizate de Amalia Babici Man.

De asemenea, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – ANTREC Maramureş, Livia Sima, a menţionat că sezoanele iarnă-vară sunt cele mai prielnice unui turism de performanţă pentru afacerile în domeniu.

„Sezonul de vară, începând cu luna iunie, până la sfârşitul lunii septembrie, aduce în Maramureş mii de turişti. În ultimii cinci ani se observă o creştere semnificativă a românilor care aleg ca destinaţie de vacanţă Maramureşul, într-un circuit combinat cu Bucovina, iar turiştii străini aleg două variante: Maramureş-Bucovina-Delta Dunării sau Braşov-Bucovina-Maramureş. Turiştii români care ajung vara în Maramureş aleg maşina personală ca mijloc de deplasare, iar în cazul familiilor cu copii, pe traseu sunt vizitate şi alte obiective din Transilvania”, a spus Livia Sima.

Aceasta a mai menţionat că, anual, un număr tot mai mare de vizitatori ai judeţului practică turismul de nişă – cultural sau religios, vizitând cele opt biserici din lemn aflate în patrimoniul mondial UNESCO, mănăstirile Rohia, Moisei, Peri-Săpânţa şi Prislop.

„Turismul de nişă aduce anual în Maramureş mii de persoane care doresc să viziteze mănăstirile ortodoxe sau greco-catolice, însă un loc aparte în programul acestora îl ocupă vizitarea celor opt biserici din lemn aflate în patrimoniul UNESCO. Din păcate, această categorie de turişti doar trece prin judeţ, pentru a vizita, şi prea puţini rămân mai multe zile pentru a vizita sau a se recrea în alte puncte. Sunt excursii organizate cu ghid, care vin special numai pentru acest gen de obiective”, a mai spus Livia Sima.

În context, purtătorul de cuvânt al CJ Maramureş, Amalia Babici Man, a mai menţionat că, după redeschiderea aeroportului internaţional Baia Mare, atât turiştii români, cât şi cei străini, care îşi permit o călătorie cu avionul, vor scurta timpul de ajungere la destinaţie pentru o vacanţă programată în Maramureş, conform Agerpres.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA