AcasăLifestyleMondenREVELION 2017 - Meniuri speciale pentru masa festivă

REVELION 2017 – Meniuri speciale pentru masa festivă

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pentru o masă specială cu bucate delicioase şi arome irezistibile care îmbie în mod plăcut gusturile tuturor, vă prezentăm două meniuri deosebite care îi vor cuceri pe invitaţi în noaptea dintre ani, scrie The Epoch Times.

Gazdele vor să pregătească cele mai bune şi rafinate preparate pentru a face ca această petrecere de Anul Nou să fie una de succes. Îi puteţi impresiona pe cei dragi, şi pe invitaţi cu următoarele preparate:

Meniu I: Aspic în forme mici; baghetă umplută; ouă umplute; supă servită cu pateuri din foitaj; curcan umplut; spate sau piept de viţel umplute; legume asortate; tort de ciocolată cu fructe; bezele (Merengues); cornuleţe cu migdale.

Meniul II: Rulouri de şuncă; budincă de creier; sărmăluţe în foi de viţă; rulouri de carne; gâscă cu castane; prăjitură cu foi de napolitane „Martha”; cornuleţe; cozonac cu ciocolată; punch.

Meniul I

Aspic în forme mici

Pentru acest fel de antreu, se prepară dinainte aspicul, limba şi şunca fierte, ficatul de pui la cuptor, ouăle umplute şi peştele (sardina) fiert în apă; pentru garnitură: măsline, mazăre, castraveţi tăiaţi în diverse forme, albuş de ou pentru petale de flori, morcovi fierţi, ardei roşii, pătrunjel.

Dacă aveţi la îndemână, puteţi folosi şi tipare speciale pentru tartă.

Umpleţi cam o treime de forme cu aspic lichid, după care le băgaţi la frigider şi le ţineţi până când lichidul se gelifica. După care, puteţi începe ornarea. Spre exemplu: într-o formă puteţi începe cu o frunză mică de pătrunjel, 3 boabe mazăre într-un semicerc sau triunghi, o felie de ou fiert tare, o bucată de sardină şi o felie de ficat de pui la cuptor în mijloc.

Într-o altă formă, puteţi face o margaretă din albuş de ou fiert tare alb, cu mijlocul făcut din morcov fiert, apoi adăugaţi o frunză de pătrunjel, o bucată de limbă fiartă şi o măslina.

Garnisiţi restul de forme în funcţie de gustul dumneavoastră. După ce formele au fost ornate umpleţi cu aspic lichid partea de formă rămasă neumplută şi băgaţi la frigider, astfel încât acestea să se gelatineze bine. Înainte de servire se răstoarnă pe farfurii mici şi decorează după gust.

Baghetă umplută

Se pregătesc: 200 g de unt spumat, cu 60-70 g ficat de pasăre prăjit în prealabil în ulei, 100 g măsline fără sâmburi, 100 g şuncă slabă, şi o jumătate de gogoşar murat.

Daţi-le toate prin maşina de tocat, sau dacă nu aveţi una la îndemână, mărunţiţi-le fin cu un cuţit bine ascuţit.

Amestecaţi apoi cu un tub de pastă de peste, o linguriţă muştar, piper după gust, trei ouă fierte tăiate în bucăţele, un castravete murat, o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei galben murat (tăiaţi în felii subţiri), şi o linguriţă de frunze de pătrunjel tocate. Scoateţi interiorul moale de la o baghetă albă, umpleţi-l cu amestecul preparat anterior şi băgaţi-l apoi la frigider pentru 5-6 ore.

Înainte de servire, bagheta umplută se taie în felii groase cât degetul.

Ouă umplute (pentru 6 persoane)

Decojiti şi tăiaţi în jumătate 6 ouă fierte tari (sau atâtea ouă câţi invitaţi aveţi). Amestecaţi cele 6 gălbenuşuri cu o linguriţă de muştar, sare şi 150 g ulei turnat încet.

Amestecaţi apoi acest sos cu piept de pui la cuptor sau şuncă fiartă tocată şi castraveţi murături tocaţi. Adăugaţi sare şi piper după gust. Folosiţi acest amestec la umplerea albuşurilor de ou. Decoraţi cu salată verde.

Supă servită cu pateuri din foitaj

Faceţi o supă din oase de curcan, o bucată de piept de carne de vită, un os cu măduvă, şi multe legume.

Fierbeţi supa, luând mereu spuma, până devine clară. Se serveşte în cupe, alături de pateuri făcute din foitaj.

Prepararea pateurilor: Faceţi un aluat franţuzesc din făină, apă, sare, înlocuind untul cu untură de porc rece, sau margarină. Întindeţi cu sucitorul şi împăturaţi foaia de 4 ori. După aceea, întindeţi foaia, şi tăiaţi-o în pătrate mici.

Puneţi în mijlocul pătratului umplutura făcută din carne tocată sau ficat, amestecate cu legumele fierte în supă tocate şi cu un ou. Acoperiţi fiecare pătrat cu un alt pătrat de aluat având grijă să lipiţi bine marginile una de altă. Puneţi pateurile la copt cam 25-30 minute la foc mediu.

Curcan umplut

Scoateţi pielea şi oasele de la un pui mic şi tocaţi carnea, adăugând şi puţină carne de mânzat sau carne de porc şi o felie de pâine albă înmuiată în lapte şi stoarsă.

Adăugaţi apoi două gălbenuşuri, sare, verdeaţă tocată, o lingură de mazăre, ardei, şi albuşurile de ou bătute. Umpleţi curcanul cu amestecul obţinut şi coaseţi-l bine. Fierbe-ţi curcanul până când dă câteva clocote, după care puneţi-l într-o tavă.

Adăugaţi puţină grăsime, vin şi câteva boabe de piper. Continuaţi să frigeţi curcanul la cuptor. Pentru a obţine o carne fragedă, din când în când turnaţi peste el zeama din tigaie.

Piept sau spate de viţel umplut

Luaţi 1,25 kg de piept sau spate de carne de viţel, scoateţi ligamentele şi oasele, săraţi, bateţi carnea cu ciocanul de şniţele, asezonaţi cu muştar şi piper, apoi puneţi carnea pentru câteva ore la frigider.

Între timp, măcinaţi 250 carne de porc şi 250 g carne de mânzat. Adăugaţi o ceapă tocată şi prăjită în ulei, piper, sare, două ouă întregi, un sfert de litru de apă rece, doi caţei de usturoi zdrobiţi, şi o linguriţă de pastă de sardine (opţional). Se amestecă totul bine. Scoateţi carnea de la frigider şi întindeţi amestecul obţinut pe pieptul sau spatele de viţel, după care rulaţi.

Înfăşuraţi în hârtie pergament şi legaţi rulourile cu sfoară. Puneţi-le să fiarbă timp de 2 ore într-o tigaie mare, în care adăugaţi supa de la legume fierte, apă, sare. Este făcută, când puteţi introduce cu uşurinţă o scobitoare în rulou.

După ce a fiert, puneţi ruloul între două plăci din lemn ca să se aplatizeze. După ce s-a presat bine şi s-a răcit, scoateţi hârtia şi tăiaţi ruloul în felii subţiri de 2 cm. Se serveşte cu sos de tartar.

Legume asortate

Aşezaţi feliile de friptură în mijlocul unui platou, după care înconjuraţi-le cu grămăjoare mici de legume asortate: cartofi piure, mazăre, saute de morcovi, sfeclă murată.

Dacă va rămas umplutură de la curcan , puteţi face din ea un rulou pe care-l puteţi frige la cuptor, în aceeaşi tavă cu curcanul.

Când e gată, o puteţi felia şi aranja printre grămăjoarele de legume. Serviţi cu castraveţi muraţi, gogoşari acri, sau gogonele.

Tort de ciocolată cu fructe

Blatul: Mixaţi 10 gălbenuşuri cu 10 linguri de zahăr tos. Adăugaţi apoi 3 linguri cacao, coaja şi sucul de la o lămâie, un plic de vanilie, 6 linguri de făină şi cele 10 albuşuri de ou bătute spumă.

Coaceţi blatul într-o formă de tort rotundă pentru 45 de minute. Când se răceşte, tăiaţi-l în 3 straturi (cercuri). Se stropeşte cu rom şi apoi se umple cu cremă.

Crema: se fierb pe aburi 4 ouă întregi, 1 / 4 litru de lapte, 1 vanilie, 6 linguri de zahăr şi 200 g ciocolată, 3 linguri de apă, până când compoziţia se îngroaşă. Se lasă să se răcească bine. Se adaugă apoi, 100 g de ciocolată tocată, 200 g fructe confiate, de asemenea, 200 migdale prăjite şi măcinate, 10 linguri de gelatină dizolvată în 3 / 4 ceaşcă de apă clocotită, 2 ceşti de frişcă de smântână şi 5-6 linguri de rom.

Bezele (Merengues)

Bateţi spumă 8 albuşuri de ou cu 300 g de zahăr tos şi o vanilie până când se întăreşte bine. Puneţi apoi amestecul într-o pungă de patiserie. Faceţi movile micuţe pe dosul de tavă. Se coc la foc lent.

Cornuleţe cu migdale

Faceţi un aluat din 300 g de făină, 1 lingură praf de copt, 80 g migdale măcinate, 100 g zahăr, 3 ouă întregi, 80 g unt şi lapte cât cuprinde pentru a face un aluat care se poate întinde uşor. Întindeţi o foaie cu sucitorul, şi tăiaţi-o în pătrăţele, puneţi gem de caise pe fiecare pătrat, după care ungeţi marginile cu ou, întoarceţi colţurile în sus, învârtiţi-le să ia formă de cornuleţ, şi lipiţi-le bine. Coaceţi apoi cornuleţele la temperatură ridicată.

Meniul II îl puteţi citi AICI

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA