AcasăslolvaciaRECORD DE VÂNZĂRI - Romanul "Biblia pierdută", bestsellerul lui Igor Bergler

RECORD DE VÂNZĂRI – Romanul „Biblia pierdută”, bestsellerul lui Igor Bergler

spot_img

DISTRIBUIȚI

RECORD Romanul „Biblia pierdută” scris de Igor Bergler, carte care a doborat toate recordurile, înregistrând peste 82.000 de exemplare vândute, împlineşte un an de când a fost pus în vânzare, devenind astfel cea mai vândută carte de ficţiune a unui autor român din ultimii 20 de ani.

RECORD Editura RAO anunţă că a câştigat cel mai serios pariu al ei. Pe 1 septembrie 2016 se împlineşte un an de la punerea în vânzare a cărţii lui Igor Bergler, „Biblia pierdută”.

În acest an s-au vândut un pic peste 82.000 de exemplare, devenind astfel cea mai vândută carte de ficţiune a unui autor român din ultimii 20 de ani şi, cu o singură excepţie, exotică, din întrega perioada de după Revoluţie.

Pe rând, acest roman-revelaţie a doborât record după record. Astfel, romanul a fost prima carte din România cu prevânzări de peste 10.000 de exemplare; peste 3.200 de exemplare s-au vândut în primul weekend după apariţia în librării; la cel mai importatt eveniment literar al României, Târgul de Carte Gaudeamus, cei 125.000 de vizitatori au votat-o “cea mai râvnită” carte a târgului şi s-au vândut 1.600 de exemplare în numai cinci zile.

De asemenea fără precedent pentru o carte românească, una dintre cele mai mari agenţii literare din lume, agenţia New Yorkeză, Trident Media Group, a câştigat dreptul să o reprezinte în lume.
De asemenea, cartea a adunat zeci de mii de fani pe reţelele de socializare – doar pagină de Facebook a depăşit 25.000 de fani, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată până acum cu o carte în România.

Editura Rao anunţă că este în curs de apariţie a două ediţie a cărţii, revăzută şi adăugită, în format de buzunar şi la un preţ mai accesibil decât prima. În acest fel şi cei care şi-au dorit-o, dar nu şi-au putut permite să o cumpere, acum vor avea acces la ea. Cea de-a două ediţie va fi lansată la Târgul de carte Gaudeamus din acest an.

Iată ce spune criticul Pavel Şuşară, cu prilejul împlinirii unui an de la lansarea cărţii: „Nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi de faptul că Igor Bergler a lipsit până de curând din orizontul comod al cititorului de literatură. El nu a făcut paşi prealabili spre a se maturiza, apoi, sub ochii noştri, ci a venit gata format, ca un buldozer, iar asta i-a derutat pe mulţi. Igor Bergler, dincolo de succesul de piaţă, dar şi asta spune foarte mult, este unul dintre cei mai năprăsnici scriitori din literatură noastră contemporană, iar cartea lui, deşi localizată, aparent, este prima pe care o ştiu eu care se adresează, prin tipul de imaginar, prin stil, prin structura, dar mai ales prin straturile culturale şi ideatice pe care le include, ca o păpuşă rusească, unui cititor care a parcurs totul, de la fragmentele babiloniene şi până la teoria multiuniversurilor. E o carte de o complexitate uluitoare. O mare naraţie despletită la nesfârşit.”

comntinuarea aici

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA