AcasăActualitateSocialRECOMANDARE - Activităţi pe care solicitanţii de locuri de muncă ar trebui...

RECOMANDARE – Activităţi pe care solicitanţii de locuri de muncă ar trebui să le desfăşoare în weekend

spot_img

DISTRIBUIȚI

Weekendul este o perioadă de relaxare şi reevaluare. Cu toate acestea, unii solicitanţi de locuri de muncă ştiu că puţină pregătire în timpul weekendului poate fi esenţială. Prin urmare, dacă în prezent vă aflaţi în căutarea unui loc de muncă, de ce nu v-aţi face puţin timp weekendul acesta pentru a începe căutarea în avans.
Căutarea unui loc de muncă poate fi în sine un loc de muncă pe bază de normă întreagă. Pentru numeroşi solicitanţi de locuri de muncă, aceasta este principala sarcină în timpul săptămânii, ei reîncărcându-şi bateriile în weekend. Totuşi, pentru a avea un avantaj în faţa altor candidaţi, ar putea fi bine să utilizaţi o parte a weekendului pentru o mică pregătire suplimentară.
În primul rând, este util să alcătuiţi o listă a punctelor dumneavoastră forte şi a punctelor slabe, indicând şi ce aţi dori să faceţi. Pornind de la aceasta, puteţi căuta posturile în care să vă puteţi implica la maximum.
Căutaţi informaţii despre unele companii pentru care aţi dori să lucraţi. Astfel, veţi şti ce caută acestea la un angajat şi dacă aptitudinile dumneavoastră sunt potrivite pentru activităţile lor. Puteţi afla, de asemenea, când fac angajări şi cine sunt persoanele de contact pentru resurse umane.
Actualizaţi-vă CV-ul Europass şi redactaţi mai multe scrisori de intenţie adresate unor potenţiali angajatori. Weekendul este întotdeauna un moment potrivit în care puteţi să dedicaţi câteva ore pentru a analiza instrumentele pe care le utilizaţi în căutarea unui loc de muncă. Ar trebui să enumeraţi în CV experienţa profesională anterioară şi competenţele dumneavoastră, în timp ce o scrisoare de intenţie ar trebui să fie adaptată pentru fiecare angajator individual, atrăgând atenţia asupra competenţelor specifice necesare pentru compania sau postul respectiv. Găsirea unui loc de muncă sau a unui stagiu în Europa a devenit mai uşoară odată cu CV-ul Europass, deoarece acesta este conceput pentru a fi transparent, promovându-vă aptitudinile şi competenţele, inclusiv cele dobândite în afara educaţiei formale, într-un format standardizat.
Utilizaţi timpul liber pentru a socializa şi pentru a vă întâlni la o cafea cu persoane cu care aveţi relaţii profesionale. Socializarea este esenţială pentru a vă face cunoscut şi pentru a vă consolida reputaţia de persoană care munceşte foarte mult.
Alcătuiţi o listă de sarcini pentru săptămâna care urmează. Căutaţi în ziarul local, pe site-urile de ştiri sau la avizierele comunitare evenimente care vă interesează la care aţi putea participa şi care să vă ajute în căutarea dumneavoastră de locuri de muncă. Poate fi vorba de evenimente profesionale sau discuţii legate de sectorul profesiei dumneavoastră. De multe ori, după eveniment se organizează o recepţie, ceea ce vă permite să socializaţi şi să stabiliţi noi contacte. Este o idee bună ca la aceste evenimente să aveţi la dumneavoastră câteva cărţi de vizită cu numele şi datele de contact, astfel încât noile cunoştinţe să aibă datele dumneavoastră.
În cele din urmă, vă puteţi relaxa. Căutarea unui loc de muncă poate deveni un loc de muncă pe bază de normă întreagă, astfel încât aveţi nevoie de o perioadă de timp pentru a vă deconecta şi a vă desprinde de toate problemele. Nu vă judecaţi prea aspru şi reţineţi că în căutarea unui loc de muncă este nevoie de răbdare. Acordaţi timp unei activităţi amuzante, petreceţi timp cu familia sau întâlniţi-vă cu prietenii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA