PRELUARE CLUJUST – Show la procesul primarului din Baia Mare. Procuroarea DNA în prim plan

5
9021
foto clujust

PRELUARE CLUJUST Faptul că o instanță a Curții de Apel Cluj i-a permis, în 10 mai, primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, să-și exercite funcția de primar nu i-a căzut deloc bine procuroarei Adriana Titu de la DNA Cluj, lucru care s-a văzut la termenul de astăzi.

Mai întâi, au fost audiați doi martori, din care unul și-a schimbat puțin declarația față de cea de la urmărire penală, iar altul a depus la dosar înscrisuri olografe și SMS-uri dintre el și denunțător care dinamitează dosarul penal. Asupra declarațiilor celor doi vom reveni pe larg în alt articol.

Loading...

După audierea martorilor, judecătorul Ioana Nora Boiciuc de la Tribunalul Cluj a pus în discuție verificarea măsurii controlului judiciar, care se face o dată la 60 de zile.

Avocatul primarului, Călin Budișan, a cerut revocarea controlului judiciar și, în subsidiar, revocarea obligației de a nu părăți țara, pentru ca primarul să poată onora invitațiile unor primari din Polonia, Austria și Germania.

Acesta a fost momentul în care procuroarea de ședință a răbufnit: ”Inculpatul are libertatea să circule în țară. Nu e oportun să se revoce și această obligație. Astfel, controlul judiciar rămâne fără conținut! La fiecare termen, inculpatul are diverse dorințe. A vrut să fie primar, e primar!”.

În replică, avocatul Budișan a spus: ”Acesta este mersul normal al unui proces, la fel cum e și trimiterea in judecată. Eu voi solicita până se va revoca măsura, în sensul înlăturării obligației de a nu depăşi limita teritoriala a României.

Astăzi a fost audiat un martor care confirmă apărarea inculpatului expusă pe zeci de pagini în fața judecătorilor de drepturi și libertăți. În exercitarea funcției de primar, există contacte cu primari din UE. Are trei solicitări din Polonia, Germania, Austria”.

Amintim că un ”meci” similar a avut loc și în 8 mai la Curtea de Apel, cu ocazia judecării contestației la obligația de a nu exercita funcția, când aceeași procuroare a susținut că procesul decurge greu din cauză că inculpatul nu a recunoscut și nu a dat declaraţie de inculpat în faza cercetării judecătorești.

”Sunt siderat de atitudinea distinsei procuroare DNA. Dreptul la tăcere nu trebuie sa aibă consecințe. Ce i se reproșează? Faptul că nu recunoaşte? Că n-am înţeles”, a replicat atunci avocatul.

Celălalt avocat al primarului a adăugat, astăzi, la Tribunal, că aceasta este un om în folosul comunității și că de când exercită din nou funcția de primar se asfaltează străzi. A venit replica procurorului: ”În ce măsură controlul judiciar împiedică asfaltarea străzilor?”.

Avocatul Budișan a mai spus: ”La orice om se revocă la un moment dat măsura pe parcursul procesului, fie că e primar sau nu, dacă asfaltează sau nu”.

Având ultimul cuvând, Cătălin Chereches a declarat: ”Având o datorie impusă de democrația pe care trebuie să o respecte si reprezentatul Ministerului Public, nu vreau să mă intâlnesc cu primari, ci vreau să fac proiecte pentru comunitate și să iau cele mai bune modele”.

Instanța a rămas în pronunțare cu privire la măsura preventivă.

sursa INFO şi FOTO

5 COMENTARII

  1. Inr-o emisiune televizata unde invitat era Tagarlas ses sustinea ca actiunea de asfaltare a fost pregatita de cei care au fost pana acum la carma primariei si ca lucrarile erau planificate sa inceapa saptamana viitoare, insa CC le-a devansat pentru a-i folosi la capitalul de imagine. Adevarul este ca nu prea sti in cine sa ai incredere, insa o astfel de actiune nu se pregateste in 2 zile. As vrea sa auzim si un drept la replica… Si tacerea e un raspuns…

    • Da, multumim consilierului local 6 % intentii de vot la primarie, ca ne informeaza punctual. Asteptam noutati de la ginerica Niculescu cand apar mutatii la apa de la Vital si scutiri la biletele de la Urbis pt cei care circula pietonal si stationeaza in statii fara bilete.
      Tocmai de aceea Chereches Catalin nu va mai prinde un manadat cu 70 %, ci doar cu 92 %.

  2. Cei care au fost pina acuma la cirma primariei sa-si vada de treaba in frunte cu MARELE DEMAGOG TAGARLAS (si numele este imposibil) ,ptr. ca ,de examplu ,cartierul garii trebuia adus la „standarde”conform unei planificari de dinainte ca primarul sa fie arestat si stiu asta sigur de la reprezentanti ai firmei care de fapt au si inceput lucrarile in cartier (pe str garii si o parte din p.rares ) in 2016 si care afirmau ca in 2017 spera sa poata finaliza cartierul. Deci ,planificarea era facuta de mult ,au inceput si lucrarile in primavara anului trecut ,apoi au intervenit acei „”JUSTITIARI „” setati pe servirea interesului public, si numai pe asta, ei neavind nici un alt interes . Nu mai spun nimic desi as avea atit de multe de spus …….

    • Cred totusi ca asfaltarea unor artere principale ale orasului( pe care si cei din cartierul garii le vor folosi) e mai importanta decat amenajarea „la standarde” a unor strazi dintr-un cartier. Iar legat de faptul ca s-a inceput amenajarea inainte ca primarul sa fie arestat… sa nu uitam ca intre timp s-au platit niste datorii mari ale municipalitatii, probabil si lucrarile respective trebuiau finantate de undeva, iar acel undeva ar fi presupus alte imprumuturi facute de primarie… Si eu am drumuri pe acele artere mentionate de tine si mi-as dori sa fie „la standarde”, insa uneori prioritatile sunt altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here