AcasăNews AlertVIDEO - PERICOL- UPDATE 8 - O noua acumulare de gaze...

VIDEO – PERICOL- UPDATE 8 – O noua acumulare de gaze la Sighet. Specialistii au gasit inca o fisura pe conducta care alimenta cu gaz locuintele din zona. Locuitorii se tem pentru viata lor!

DISTRIBUIȚI

In urma cu putin timp specialistii sositi din capitala au descoperit o noua fisura in conducta de gaz care alimenteaza locuintele din zona. Se pare ca aceasta noua acumulare a fost localizata in imediata apropiere a locului unde a avut loc explozia din club. Se pare ca cercetarile anchetatorilor sunt ingreunate si de faptul ca gazul nu are miros  pentru că furnizorul nu pune mercaptan care să indice olfactiv prezenţa gazului.

ACTUALIZARE 1: Din declaratiile celor prezenti se pare ca specialistii de la gaz au verificat, noaptea trecuta, in amanunt fiecare coltisor al perimetrului inchis. Rezultatul aparatelor a fost negativ, adica nu au fost detectate noi scurgeri sau acumulari de gaz.Situatia avea sa se schimbe radical azi dimineata cand , la o noua verificare, aparatele au aratat prezenta gazului in zona.In acelasi timp societatea distribuitoare de gaz din zona a emis un comunicat de presa prin care isi arata dorinta de cooperare si de elucidare cat mai rapida  a cauzelor care au condus la tragedie. „Vă comunicăm că Societatea SC BERG SISTEM GAZ SA cooperează cu organele abilitate în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor care au generat incidentele. Societatea va pune la dispoziţie toate informaţiile necesare şi va coopera cu toate organele abilitate pentru a fi elucidată cauza producerii nefericitelor incidente.
Echipele de intervenţie ale companiei noastre s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au luat măsurile de siguranţă care se impun în astfel de situaţii, făcând toate eforturile posibile la momentul respectiv şi ulterior, şi au luat imediat legătura cu autorităţile locale. Cu toate acestea, o a doua deflagraţie s-a produs în cursul dimineţii, în clădire. Nici pentru această situaţie nu se cunosc cu exactitate cauzele care au stat la baza producerii acestui incident.Conform primelor investigaţii, deflagraţiile ar fi fost favorizate de o acumulare de gaze naturale. Până la această oră nu există nicio certitudine privind sursa acestei acumulări de gaze naturale, comisia de anchetă urmând a stabili cu exactitate acest lucru”, se arată în comunicatul de presă.

ACTUALIZARE 2: In urma cu putin timp au fost emise toate autorizatiile necesare pentru demolarea in totalitate a cladirii unde au avut  loc exploziile. Cladirea, lunga de aproximativ 100 metri, gazduia pe langa clubul respectiv si cateva cabinete ale unor notari renumiti in zona.

ACTUALIZARE 3: Autoritatile infirma preznta unei noi acumulari de gaz in zona. Acestea sustin ca zona este sigura si ca pericolul producerii unei noi explozii este practic nul. Totusi, surse neoficiale au declarat pentru reporterii nostrii ca situatia nu este atat de roz, precum vor autoritatile sa para si ca pericolul inca persista in zona!

ACTUALIZARE 4: In cadul conferintei de presa care a avut loc la sediul politiei din Sighetu Marmatiei , cei care supravegheza indeaproape desfasurarea anchetei au declarat ca cercetarile extinse si pe strazile situate in apropierea cladirii unde au avut loc exploziile. Referitor la actiunea de demolare in intregime a cladirii, acestia au confirmat situatia , ba chiar au anuntat ca demolarea este in curs de desfasurare. S-a mai precizat ca toate bunurile care apartin celor care detineau spatii in cladirea respectiva au fost scoase afara. Referitor la noua acumulare de gaz, descoperita azi dimineata de specialisti, acestia au infirmat prezenta acesteia si au facut precizari ca zona este sigura in acest moment si ca nu exista alte acumulari de gaz in cladirile din zona respectiva. Sediul firmei de gaz a fost sigilat au fost ridicate mai multe documente legate de activitatea acesteia, urmand ca distributia gazului in zona sa fie reluata abia dupa ce specialistii vor da asigurari clare ca reluarea distributiei se face in conditii de maxima siguranta.

ACTUALIZARE 5:  Curge cu acuzatii in cazul tragediei de la Sighet

Rudele  ranitilor ii acuza pe anchetatori de superficialitate in ceea ce priveste cercetariel efectuate la fata locului. Dupa ce Marius Foitoş, procurorul şef serviciu criminalistic din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă ÎCCJ si Liviu Popa, seful Politiei Romane, au terminat de facut declarariile din cadrul conferintei, fratele notarului ranit in cea de-a doua explozie a aparut in fata camerelor de luat vederi si a acuzat anchetatorii de superficialitate.Acesta a precizat ca una dintre probele omise de anchetatori ar fi si haina pe care o purta fratele sau, care a fost aruncata intr-un colt si recuperata de el. Mai mult el cere desfacerea intregii magistrale pentru a fi inlaturate orice supozitii ca ar mai putea exista si alte acumulari de gaz. In plus, fratele propritarului de club aduce si el acuzatii, insa nu atat anchetatorilor cat firmei care distribuie gaz in oras.Acesta a mentionat chiar ca ” tot orasul e in pericol” datorita modului in care s-au facut lucrarile de firma respectiva si ca posibilitatea ca locuitorii sa stea pe o acumulare de pungi de gaz este tot mai viabila cu fiecare minut care trece.

ACTUALIZARE 6:  Eugenia Godja, primarul orasului Sighetu Marmatiei, a tinut sa faca cateva precizari, referitoare la firma distribuitoare de gaz din oras, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la sediul Primariei din oras, cu incepere de la ora 16;00. Eugenia Godja a subliniat ca  institutia pe care o conduce nu a  avut nici un amestec in alegerea firmei distribuitoare de gaz din oras, si ca aceasta a fost „impusa” de minister. Desi initial autoritatile au agreat o alta firma distribuitoare de gaz, care executa la acel moment lucrari in judetul Cluj, si careia ia inmanat chiar o scrisoare de agreere cu care firma sa intre in competitia de la minister. Pana la urma firma BERG Sistem Gas a fost cea aleasa de minister in 2003, urmand ca aceasta sa demareze lucrarile de distributie abia doi ani mai tarziu. Cu aceste precizari, primarul orasului Sighet a vrut sa inchida toate gurile rele care afirmau pe la colturi, in presa scrisa sau chiar pe posturile de televiziune ca primaria ar fi implicata in aducerea firmei respective in Sighet.

ACTUALIZARE 7:  S-au gasit doi vinovati in ceea ce priveste tragedia de la Sighet si anume gerul si sudura.In plus, seful firmei distribuitoare de gaz a mai precizat ca o parte din vina ii apartine si lui  Augustin Comanici, seful companiei de gaze din Sighetu Marmatiei, pentru ca nu a verificat perimetrul inainte sa patrunda cu anchetatorii in cladire.

ACTUALIZARE 8: Actiunea de demolare a cladirii in care se afla clubul precum si cateva cabinete notariale a fost sistata pana maine.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA