NU STĂM CHIAR AȘA PROST – Maramureșul, pe locul 5 în topul celor mai multe locuri de muncă create în ultimii 9 ani

5
393

NU STĂM CHIAR AȘA PROST   Cu aproape 7.000 de noi locuri de muncă create din 2008 și până în 2017, județul Maramureș se află pe locul 5 în topul județelor cu cele mai multe locuri de muncă create în ultimii 9 ani. Mai exact, în județul nostru s-au creat un număr de 6.817 noi locuri de muncă.

Pe locul 6, cu o diferență de aproximativ 600 de locuri de muncă, se afla județul veci, Bistrița-Năsăud.

Potrivit Mediafax, cele mai multe locuri de muncă recuperate după pierderile din criză au fost create de producătorul neamț de componente auto Leoni, care a ajuns în 2016 la 8.200 de angajați, cu 5.000 de angajați mai mult decât aveau în 2011.

Doar 9 județe  și Capitala au reușit să își revină după criză și să aibă un număr de angajați mai mare decât în 2008. 26 de județe mai au de recuperat între 400 și 10.000 de job-uri pierdute în criză, iar 6 județe mai au de recuperat mai mult de 10.000 de locuri de muncă.

Topul județelor unde s-au creat cele mai multe locuri de muncă:

 1. Ilfov – 33.771 locuri de muncă
 2. Cluj – 21.532
 3. Timiș – 16.427
 4. Sibiu – 7.878
 5. Maramureș – 6.817
 6. Bistrița-Năsăud – 6.244
 7. Brașov – 6.106
 8. Arad – 3.615
 9. București – 1.691
 10.   Satu Mare – 823

PROST N TOP

Sursă

5 COMENTARII

  • Asta de fapt e si paradoxul,la noi au disparut aproape toate locurile de munca( minerit,preparare,prelucrare-combinat,imuas,immum,apsa,filatura,etc),si au aparut in locul tuturor locurilor disparute altele,noi.In Bistrita,Salaj si Satu Mare,o parte din vechile întreprinderi au rezistat.Iar statistica e putin mincinoasa,in Satmar doar Draxelmaier a creat peste 8.000 de locuri de munca si aici apar cu 823 pe intreg judetul.Cineva ne minte pe fata,iar faptul ca la noi aproape toti platesc in jurul salariului minim, ne reconfirma minciuna si manipularea si faptul ca nu exista concurenta pe forta de munca.Cand o sa fie tentati sa se întoarcă cei plecati la munca in strainatate si sa nu mai plece maramuresenii in masa atunci se poate vorbi de economie,in rest sunt doar niste fabrici amarate care platesc ca fanul.

 1. Iar suntem nemaipomeniti ca oras si judet,asa de nemaipomeniti ca toti pleaca,probabil de prea mult bine,iar multi pleaca exact in zone cu care noi vrem sa ne comparam.Vorba unora,ne laudam cu locurile de munca,dar pe langa faptul ca baimareanul face naveta la : Sârbi,Tg. Lapus,Dumbravita sau Tautii Magheraus,mai merge si pe salariul minim.Ne depopulam masiv iar viitorul nu prea ni se arata roz,deoarece nu avem investitori seriosi,doar niste amarati care nu tin pasul cu cresterea salariilor amarate.Fala mare in judetul fara nici un parc industrial,cu niste administratii incapabile de a face lucruri serioase.Doar povesti.Aveam sperante in primar dar s-a mai înmuiat si el,lucru perceput si de electorat.Marile proiecte,din ce se vede, se hodinesc.Si timpul trece…

 2. Deci din 2008 pana in 2017 s-au creat 6817 locuri de munca. Asta e o cifra relativa, cata vreme nu se spune si cate locuri de munca s-au desfiintat in acesti 10 ani.
  Un exempu: E ca si cum ai spune ca populatia ar fi crescut daca in 10 ani s-au nascut 6000 de copii, fara insa sa spui si ca au fost 7000 de decese. Adica un minus al populatiei de 1000 persoane, in loc de un plus de 6000.
  Sincer, la cate falimente au fost in 10 ani, cate firme s-au inchis, cate disponibilizari au fost, nu cred ca toate cele 6817 locuri de munca care au existat la un moment dat mai exista si in prezent.
  Dar, nu-i asa, statistica e buna, daca nu suntem pe ultimul loc. In vremea lui ceausescu, statistica dadea productii record la hectar, dar oamenii mureau de foame.
  Asa ca vrajeala asta cu cat de bine stam nu tine la oamenii care simt pe pielea lor ca nu e bine. Spune-i unui somer care nu isi gaseste de lucru in Baia Mare ca statistica e buna, o sa fie foarte multumit.

 3. Noi stam mult mai prost cu locuri de muncă….dc cei de la putere,in campanie promiteti locuri de muncă și nu vă țineți de promisiuni…..de aia toți tinerii din Maramureș plec in occident din cauza că nu le merge bine……așa că cei de la putere nu mai aburiti si lăsați vrajala că nu merge……

LĂSAȚI UN MESAJ