AcasăsiugariuNU NE LĂSA MĂICUȚĂ SĂ PIERIM PE CALE - Zeci de mii...

NU NE LĂSA MĂICUȚĂ SĂ PIERIM PE CALE – Zeci de mii de români, la icoanele făcătoarele de minuni ale Fecioarei Maria din Moisei și Rohia

spot_img

DISTRIBUIȚI

Peste 40.000 de pelerini sunt aşteptaţi să se închine la sfârşitul acestei săptămâni la icoanele făcătoare de minuni ale Fecioarei Maria de la mănăstirile Rohia şi Moisei, din judeţul Maramureş, la lăcaşul de cult din urmă fiind programată o Liturghie şi în limba ucraineană, informează Mediafax. 
Stareţul Mănăstirii Rohia, Macarie Motogna, a declarat, miercuri, că icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, care se află în demisolul bisericii noi, va fi scoasă în pridvorul bisericii mari unde va rămâne până sâmbătă după-amiază.

„Aşteptăm cu ocazia hramului Mănăstirii Rohia circa 10.000 de pelerini care să se roage şi să se închine la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Aceasta se găseşte în Paraclisul de la demisolul bisericii noi şi va fi scoasă, joi, în pridvorul bisericii mari pentru închinarea pelerinilor, unde va rămâne până sâmbătă după-amiază. Toţi credincioşii prezenţi la hramul Mănăstirii Rohia vor primi o masă caldă din partea Parohiei Groşii Ţibleşului, atât în ajun, vineri seară, după slujba Vecerniei, cât şi în ziua Praznicului, sâmbătă, după Sfânta Liturghie. Vor fi pregătite, vineri, sarmale şi fasole de post, iar sâmbătă, mâncare de cartofi cu carne de oaie”, a spus stareţul. Potrivit acestuia, pelerinii au început să sosească la Rohia, cei mai mulţi fiind aşteptaţi vineri şi sâmbătă.
„La Mănăstirea Rohia avem asigurată sursă de apă pentru pelerini, aşa că nu vor fi probleme”, a mai spus stareţul.
Macarie Motogna a subliniat că icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria a fost pictată în 1926 de călugărul Nicanor din Sfântul Munte Athos, iar în anii ’40 icoana a scăpat dintr-un incendiu.
„Din cauza unei lumânări nesupravegheate, suportul lemnos al icoanei a luat foc fiind mistuit în întregime, în timp ce icoana păstrează doar câteva urme care mărturisesc minunea săvârşită. În anul 2004, icoana a fost restaurată de către un profesor universitar din Cluj-Napoca”, a precizat Macarie Motogna.
Sâmbătă, de la ora 9.15, la Mănăstirea Rohia, va avea loc slujba de Liturghie oficiată de un sobor de circa 30 de preoţi şi diaconi în frunte cu arhiepiscopul Iustinian al Maramureşului şi Sătmarului.
Mănăstirea „Sfânta Ana” de la Rohia a fost sfinţită în anul 1926, fiind construită prin grija preotului ortodox Nicolae Gherman, paroh în satul Rohia. Hramul mănăstirii este chiar în 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.
Pe lângă icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, pelerinii şi turiştii care ajung la Rohia mai pot vizita mormântul părintelui Nicolae Steinhardt şi chilia-muzeu a acestuia. O parte din obiectele care i-au aparţinut lui Steinhardt se găsesc în chilia de la Rohia, printre care se numără geanta, bastonul, obiecte vestimentare, dar şi câteva fotografii vechi.
La Mănăstirea Moisei, care are, de asemenea, hramul Fecioarei Maria, sunt aşteptaţi peste 30.000 de pelerini care să se închine la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, copie a unei icoane de la Muntele Athos, adusă după 1945 la mănăstire şi despre care există mărturii că ar fi vindecat mai multe persoane. (sursa informațiilor: www.antena3.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA