Acasăoameni noiMORŢI SUSPECTE - Doi bebeluşi au murit, iar alţi doi sunt în...

MORŢI SUSPECTE – Doi bebeluşi au murit, iar alţi doi sunt în stare gravă după ce au fost infectaţi cu bacilul Klebsiella

spot_img

DISTRIBUIȚI

MORŢI SUSPECTE DSP Iaşi şi conducerea Maternităţii „Cuza Vodă” din oraş au declanşat anchete după ce doi bebeluşi născuţi prematur au murit în unitatea medicală, iar alţi doi se află sub supraveghere medicală, după ce au fost infectaţi cu bacteria Klebsiella.

 

Cei doi bebeluşi care au decedat cântăreau la naştere 1.700 de grame, respectiv 1.100 de grame si se aflau în Centrul de Terapie Neonatală din cadrul Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi.

Alţi doi bebeluşi aflaţi în spital se află sub supraveghere medicală, suspectându-se că ar fi infectaţi cu aceeaşi bacterie.

Medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă” au confirmat că moartea bebeluşilor ar fi cauzată de infecţia cu bacteria Klebsiella.

Dar au precizat că probele bacteriologice luate în interiorul spitalului de pe echipamente, dar şi de la cadrele medicale, nu au confirmat existenţa bacteriei, ceea ce ar însemna că infecţiile ar putea proveni din exteriorul unităţii medicale.

„Am declanşat o anchetă şi noi, în maternitate, dar şi cei de la DSP. Toate testele făcute şi la noi, şi la DSP, adică cele preliminare, au ieşit sterile.

Infecţia cu Klebsiella poate fi adusă de oricine din exterior, ea nu a fost găsită pe suprafeţe şi pe echipamente.

Acest germene este unul extrem de agresiv, prematurul nu are cu ce să se apere, pentru că el nu vine cu nicio zestre imunologică.

Una este un copil născut la termen, care are capacitate de apărare, şi altceva este un prematur care nu se poate apăra“, a declarat, joi, directorul medical al Maternităţii „Cuza Vodă” din Iaşi, Maria Stamatin.

Ea a adăugat că în spital toate echipamentele sunt sterilizate corespunzător şi că există protocoale de îngrijire clar stabilite, ssusţinând că este posibil ca bacteria să fi fost adusă în spital de către aparţinătorii copiilor.

La rândul său, managerul maternităţii ieşene, Robert Dâncă, a declarat că este „o situaţie nefericită”, dar că medicii au făcut tot ce este posibil ca bebeluşii să rămână în viaţă.

Klebsiella este un bacil Gram-negativ, imobil, incapsulat, lactozo-pozitiv, ce se găseşte în flora normală a cavităţii bucale, tegument şi tract gastrointestinal.

„Infecţia cu Klebsiella poate fi adusă de oricine din exterior, ea nu a fost găsită pe suprafeţe şi pe echipamente. Iar acest germene este unul extrem de agresiv, prematurul nu are cu ce să se apere, pentru că el nu vine cu nicio zestre imunologică. În cazul prematurilor, noi facem tot felul de proceduri de diagnostic, de tratament, care clar sunt cu risc infecţios. Altceva e un copil născut la termen, care are capacitate de apărare, şi altceva e un prematur care nu se poate apăra. Chiar în consimţământul informat al părinţilor scrie clar că poate să prezinte inclusiv infecţie şi deces“, a explicat prentru presa locală prof. dr. Maria Stamatin.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA