LOCUINȚE NOI – Două blocuri sociale inaugurate la Șomcuta Mare

0
314

LOCUINȚE NOI În Șomcuta Mare au fost inaugurate, marţi, 11 octombrie, două blocuri sociale a căror construcție a început încă din anul 2009, prin fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

LOCUINȚE NOI Blocurile sociale, situate pe strada Postei nr. 3, au câte 24 de apartamente fiecare. Apartamentele sunt cu câte una, două sau trei camere, iar chiria este modică.
Loading...

Au fost semnate 41 de contracte de închiriere către beneficiari, acesta fiind numărul solicitărilor depuse la Primăria Șomcuta Mare, care s-au încadrat în condițiile impuse de lege.

Miercuri, 12 octombrie, va fi semnat și procesul verbal de predare-primire al locuințelor, urmând ca viitorii locatari să se prezinte la societățile de distribuție a energiei electrice, a gazului și a apei, pentru a încheia contractele individuale.

Conform comunicatului transmis de CJ Maramureș, contractele de închiriere ale locuințelor sunt pentru o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii și au o clauză care prevede că locatarii trebuie să își achite chiria și taxele, în maximum trei luni de la emiterea facturilor.

”Pentru un apartament cu trei camere, chiria lunară va fi de 108 lei, iar pentru cele cu una, respectiv două camere vorbim de sume de aproximativ 60–80 de lei pentru o lună.

Apartamentele sunt date la cheie, tot ce rămâne de făcut este să le mobileze și să rezolve problema cu distribuitorii de gaz, curent și apă.

Cei mai harnici ar putea ca, până la finalul acestei săptămâni, să fie mutați în noile case”, a declarat primarul comunei Șomcuta Mare, Gheorghe Buda.

”Așa cum șade bine unei administrații publice locale sănătoase, am văzut în Șomcuta Mare o preocupare parcă mai mare ca în alte locuri față de domeniile care asigură viitorul unei comunități: educație, sănătate și investiții în infrastructura socială, pentru a asigura egalitatea de șanse pentru fiecare membru al comunității.

Am asigurat, astăzi, administrația locală de întreg sprijinul Consiliului Județean Maramureș pe mai departe, pentru continuarea proiectelor demarate în anii anteriori, mai ales în domeniul infrastructurii.

Șomcuta Mare are o structură geografică deosebită, cu multe sate componente, care au mare nevoie de investiții pentru a fi conectate între ele”, a declarat la rândul său președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prezent la inaugurare.

Primarul orașului Șomcuta Mare a arătat că administrația locală a finalizat aceste două blocuri sociale extrem de importante, dar pentru comunitate sunt încă multe proiecte aflate în derulare.

”Se află în lucru un proiect de canalizare contractat prin Agenția Fondului de Mediu, realizat în proporție de 40%, cu termen de finalizare în 2018. Avem și un drum de 15 km între localitățile Șomcuta – Văleni – Runc – Buciumi, pe OUG 28, finalizat în proporție de 70%, care sperăm să fie terminat în cursul anul 2017. Tot pe OUG 28 finalizăm apa la Vălenii Șomcutei.

Din bugetul local finanțăm un proiect mare cu iluminatul public, prin care aproximativ 600 de lămpi vor fi schimbate în întregul oraș, în următoarele două – trei săptămâni.

Totodată, avem în execuție căminul cultural și apa la Finteușu Mare, primul proiect fiind în valoare de 1.400.000 de lei, iar cel de-al doilea de 950.000 de lei. În procedură de licitație se află baza sportivă de la Șomcuta Mare, în timp ce, în aproximativ o lună, vom finaliza un teren multifuncțional de sport la Buciumi.

Tot în Buciumi avem în vedere reabilitarea căminului cultural, care se află în fază de proiectare, urmând să fie făcută licitația în acest sens”, a ,ai spus Gheorghe Buda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here