AcasăEvenimentSportLIGA CAMPIONILOR - Două surprize de proporţii în meciurile de marți seara

LIGA CAMPIONILOR – Două surprize de proporţii în meciurile de marți seara

spot_img

DISTRIBUIȚI

În primele opt meciuri din etapa a II-a a Ligii Campionilor s-au înscris 27 de goluri. Un internaţional român a fost ridiculizat. Linşaj mediatic al unui antrenor din Anglia.

Grupa E

  • BATE Borisov – AS Roma 3-2 (3-0)
  • FC Barcelona – Bayer Leverkusen 2-1 (0-1)

Clasament

  1. FC Barcelona: 4 puncte
  2. Bayer Leverkusem: 3 puncte
  3. BATE Barisov: 3 puncte
  4. AS Roma: 1 punct
  • Pe Borisov Arena (un stadion cochet, de categoria Elite cu 14.000 de locuri şi care a costat doar 40 de milioane de euro) s-a înregistrat cea mai mare surpriză a zilei. BATE a mai jucat împotriva unor echipe din Italia dar nu a obţinut vreodată toate punctele puse în joc. 2-2 cu Juventus Torino (2008) şi 1-1 cu AC Milan (2011), au fost rezultatele de top, dar care nu mai influenţau clasamentele grupelor, echipele italiene fiind calificate. La casele de pariuri BATE avea cota de victorie între 4.13 şi 4.80, iar Roma între 1.87 şi 1.95. Şi totuşi, outsider-ul a aruncat în aer toate previziunile şi toate anticipările, mai ales după categoricul 1-4 cu care s-a întors de la Leverkusen în prima etapă. Prima repriză a fost una de coşmar pentru italieni. Foarte, foarte rar am văzut o echipă italiană să fie condusă la pauză cu 3-0. A mai păţit-o chiar AS Roma la celebrele 1-7 la Manchester cu United şi acasă cu Bayern, când a fost consudă cu 0-4, respectiv 0-5.
  • Dar nu se poate compara Manchester- ul cu Ronaldo şi Bayern cu BATE Borisov. Trebuie spus că dacă la puază gazdele ar fi condus cu 5-0 s-ar fi respectat strict realitatea de pe teren. Revenirea din final a oaspeţilor nu a fost suficientă, şi chiar dacă ar fi obţinut egalarea – în minutul 90 au avut o bară – ar fi fost un rezultat mincinos.
  • Catalanilor le-a trecut obuzul pe la ureche. „Aspirinele” care au mai fost la Barcelona în martie 2012 şi au plecat acasă cu un greu de suportat 1-7, au condus cu 1-0 până în minutul 80 (dacă era 3-0 nu trebuia să se mire nimeni) şi au controlat clar tactic partida. Barcelona, fără Messi şi din minutul 60 şi fără „motorul” Iniesta, a fost de nerecunoscut. Pur şi simplu nu au reuşit să se descurce în faţa unei echipe germane care este totuşi mult sub nivelul unui Bayern sau Borussia Dortmund. Absenţa lui Messi a contat enorm. În primul rând a permis adversarului să nu mai „aloce” doi jandarmi în faza de apărare pentru starul argentinean, fapt care a permis să utilizeze toţi jucătorii într-o apărare în zonă combinată cu un pressing necruţător. De cealaltă parte, fără Messi, Suarez şi Neymar nu mai au coorodantorul de 16 metri şi se angrenează în acţiuni individuale, multe uşor de dejucat. Şi fără Iniesta, dezastrul este complet. Neymar a semănat cu un „Dodel” care încearcă să pătrundă printre trei adversari – aşa a arătat marţi noaptea, iar Suarez cu excepţia golului înscris, nu a fost departe de Tade, dar în varianta FCSB. Mai mult, conducerea tehnică a luat şi o decizie bizară: înlocutorul lui Messi a fost un anume Sandro Ramirez, care nu ar avea loc nici la Concordia Chiajna. Abia când a fost introdus în teren „viitorul Messi”, Munir El Haddadi, s-a schimbat ceva în jocul gazdelor. Golul egalizator (min.80) a venit în urma unei gafe uriaşe a portarului Leno, iar cel al victoriei (min.82) s-a marcat în urma unui „slalom” şi o pasă marca Messi a lui El Haddadi, şi o reluare a lui Suarez ca în zilele lui bune. Pentru Barcelona vor urma vremuri grele fără Messi şi Iniesta. Dacă El Haddadi însă este un copil minune, atunci poate, poate nu se va ajunge la dezastru.
  • Urmează „dublele” Barcelona – BATE şi Roma – Bayer. S-ar putea să se decidă primele 2 locuri, iar poziţia care duce în Europa League depinde de ce va face Roma pe „Olimpico” cu BATE Borisov.

Grupa F

  • Bayern Munchen – Dinamo Zagreb 5-0 (4-0)
  • Arsenal Londra – Olympiakos Pireu 2-3 (1-2)

Clasament

1.Bayern Munchen: 6 puncte

2.Olympiakos: 3 puncte

3.Dinamo Zagreb: 3 puncte

4.Arsenal Londra: 0 puncte

  • Scorul înregistrat la Munchen este unul categoric, dar nu reflectă deloc realitatea. Un 7 sau 8 la 0 ar fi fost scorul normal după aspectul jocului şi al ratărilor imense ale bavarezilor. Dar şi aşa nu sunt deloc multe de spus. Poate doar că Lewandowski a făcut o „triplă”, că titulari cerţi precum Thomas Muller, Xabi Alonso sau Rafinha au fost lăsaţi „în rezervă”, că aripile clasice Robben şi Ribbery sunt de multă vreme la „infirmerie” – vă daţi seama ce bancă (nu de rezerve, ci de schimb) are Bayern sau că internaţionalul Alexandru Măţel a fost ridiculizat în permanenţă de Douglas Costa şi cine mai venea prin zona lui, dar românul nu are nicio vină, el provine din Liga cuplului Burleanu – Iorgulescu.
  • La Londra s-a produs a doua mare surpriză a etapei. Grecii au mai fost de trei ori pe „Emirates” şi tot de atâtea ori au pierdut. Este adevărat, pe „Karaiskakis” au câştigat, dar să bată la Londra după ce au fost masacraţi acasă de Bayern, nimeni nu credea (la casele de pariuri media pentru victoria lui Olympiakos a fost de 9.00). Şi totuşi s-a întâmplat, pentru că gazdele venite după două victorii „afară” la Leicester (5-2) în campionat şi 2-1 la Tottenham (în Cupă) au uitat de înfrângerea total nescontată de la Zagreb şi au crezut că partida cu grecii este rezolvată. Londonezii au dominat clar partida, dar au fost vraişte în apărare. Grecii au tras doar 4 şuturi pe spaţiul porţii, dintre care 3 s-au soldat cu goluri. Este adevărat, golul 2 a fost opera portarului Ospina, deci autogol. De altfel Ospina mai are pe conştiinţă un gol şi întreaga presă din Anglia a început „linşarea” lui Arsene Wenger pentru netitulizarea lui Petr Cech. Oricum, pentru prestaţia sa, Ospina nu va mai vedea porta mult timp de acum înainte. DailyMail i-a dat nota 4, iar lui Wenger nota 5, note care se dau foarte rar în Anglia. Mai trebuie spus că lui Arsenal îi lipseşte un „9” veritabil, Giroud (suspendat pentru „roşu”) este un „9”, dar sub cerinţele postului.
  • Urmează „dublele” Olympiakos – Dinamo şi Bayern – Arsenal (presa din Anglia este deja „îngrozită” de ce se poate întâmpla). Locul 1 în grupă este deja antamat. Bătălia se va da pentru locul 2 şi oricare dintre celelalte echipe au şanse teoretice. Dacă Arsenal pierde ambele manşe cu Bayern, atunci va trebui să transpire foarte serios pentru locul 3.

Grupa G

  • FC Porto – Chelsea Londra 2-1 (1-1)
  • Maccabi Tel Aviv – Dinamo Kiev 0-2 (0-1)

Clasament

  1. Dunamo Kiev: 4 puncte
  2. FC Porto: 4 puncte
  3. Chelsea Londra: 3 puncte
  4. Maccabi Tel Aviv: 0 puncte
  • În sfârşit o grupă cu rezultate normale. Nu este o surpriză înfrângerea londonezilor la Porto, mai ales că „albaştrii” au un început de sezon deloc strălucitor. Mai multe piese de bază nu dau randamentul contat, iar un nou Lampard şi un nou Drogba încă nu au fost găsiţi. Oapeţii au reclamat un henţ în careu în minutul 90, când Diego Costa a săltat de la câţiva centimetri mingea în mâna lui Ivan Marcano. Evident că nu era vorba de penalty, aşa cum nu a mai fost în alte 7 situaţii în celelalte meciuri în care s-au cerşit lovituri de la 11 în urma unor banale dueluri umăr la umăr. Faze de genul celor în care FCSB a primit penalty-uri în meciurile cu Chiajna şi Voluntari, dar în Europa nu se arbitreză ca în România. De asemenea victoria ucrainenilor la Maccabi a fost una perfect normală şi deja se ştie cine va ocupa locul 4. „Dubla” Chelsea – Dinamo va fi decisivă pentru ocuparea locului 2 în grupă.

Grupa H

  • Olympique Lyon – FC Valencia 0-1 (0-1)
  • Zenit Sankt Petersburg – KAA Gent 2-1 (1-0)

Clasament

  1. Zenit St Petersburg: 6 puncte
  2. FC Valencia: 3 puncte
  3. KAA Gent: 1 punct
  4. Olympique Lyon: 1 punct
  • Şi în această grupă rezultatele ţin de sfera normalităţii. A 4 echipă a Spaniei s-a dovedit că este mult mai valoroasă decât vicecampioana Franţei şi acest lucru s-a văzut în cele 90+4 minute de joc. Gazdele au dominat teritorial, dar fără mare eficienţă. Al 3-lea portar al Valenciei (numărul 1 şi prima rezervă sunt accidentaţi) a avut doar două mingi foarte grele pe care le-a scos cu brio. Şi victoria celor de la Zenit este logică, deşi belgienii au făcut un joc bun timp de 65-70 de minute. Au controlat mai mult centrul terenului, dar au fost deficitari în careul advers. Oaspeţii ar putea invoca un fault în atac al lui Hulk înaintea deschiderii scorului, dar şi dacă s-ar fi anulat golul, tot ruşii credem că ar fi obţinut victoria. Cei de la Zenit sunt favoriţi cerţi la calificare şi în funcţie de câte puncte vor lua francezilor în următoarele două partide, vom avea ordinea de calificare în primăvară. KAA Gent ar trebui să scoată măcar un punct din dubla cu Valecia, pentru a nu fi obligaţi să joace sub presiune „finala” pentru locul 3 la Lyon. (cotidianul.ro)
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA