AcasăActualitate112HOŢII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV! - Băimărenii, informaţi a cu privire la...

HOŢII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV! – Băimărenii, informaţi a cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe

spot_img

DISTRIBUIȚI

HOŢII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV! Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului reprezintă una dintre priorităţile Poliţiei Române, luând în considerare impactul puternic pe care acest gen de fapte îl are asupra populaţiei.

Poliţiştii maramureşeni au lansat azi o nouă campanie a furturilor din locuinţă iniţiată de Poliţia Română, “Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”.

Locuinţa este spaţiul în care fiecare cetăţean se simte în siguranţă. Orice încălcare a acestui spaţiu generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat.

Pentru a aduce în atenţia cetăţenilor importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce priveşte furturile din locuinţe, Poliţia Română în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A. desfăşoară în perioada august – decembrie 2017, la nivel naţional, campania de prevenire a furturilor din locuinţe “Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”.

În Maramureş, campania a fost lansată vineri, 1 septembrie, când poliţiştii din cadrul Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare s-au întâlnit cu băimărenii din mai multe zone ale municipiului pentru a-i informa cu privire la modalităţile de prevenire a unor astfel de furturi.

În cadrul activităţilor pe care poliţiştii le vor desfăşura în cadrul campaniei în judeţul Maramureş vor fi distribuite peste 1000 pliante şi 100 afişe informativ-preventive.

Conceptul campaniei se concentrează în acest an pe tema inventivităţii infractorilor, care găsesc metode tot mai diferite pentru a-şi duce la îndeplinire planul.

Pe această abordare s-a fundamentat atât denumirea campaniei „Hoţii sunt creativi, fii preventiv”, cât şi mesajele preventive referitoare la cunoaşterea celor mai frecvente modurilor de operare folosite de hoţi precum şi la vigilenţă şi adoptarea măsurilor fundamentale de siguranţă a bunurilor personale şi a locuinţei.

În Maramureş în primele şase luni ale acestui an s-au înregistrat mai puţine furturi din locuinţă faţă de perioada similară a anului trecut iar în ceea ce priveşte modurile de operare, acestea diferă: prin efracţie, chei potrivite, uşi sau ferestre lăsate deschise sau cazul persoanelor care se prezintă la uşile oamenilor cu pretextul că verifică gazul, curentul şi profită de neatenţia proprietarilor pentru a sustrage bunuri.

În cadrul campaniei, a fost realizată o pagina online „Prevenirea furturilor” -http://www.groupama.ro/prevenireafurturilor/ , unde cetăţenii pot găsi numeroase recomandări de prevenire şi sunt invitaţi să participe la concursuri tematice cu premii.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţă, poliţiştii maramureşeni vă recomandă:
Să nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să-ţi prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu le lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care, susţinând că sunt reprezentanţii unor instituţii, nu pot face această dovadă!

Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon sau în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere şi care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită!

Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineţi în casă bunuri de valoare!

Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA