GURA LUMII – De ce ne minți, Monica?

2
636

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă susținută în Baia Mare cu ocazia vizitei sale în Maramureș, că toți politicienii români au furat în ultimii ani din banul public, iar Direcția Națională Anticorupție este o instituție care lucrează pentru a diminua acest fenomen.

Foarte corecte afirmațiile, dar, normal ar fi fost să ne spună, mă rog, să recunoască apartenența domniei sale la clasa politică pe care o face cu ou și cu oțet. Pentru că partidul din care a făcut parte, PDL, a promovat-o în funcția de ministru al Justiției. Și, același partid, a pus-o pe un loc eligibil pe lista de la europarlamentare,  postură din care încasează lunar aproape 20.000 de euro. Singură, să fim serioși, n-ar fi dobândit niciodată aceste demnități.

”Practic, sunt toți la fel (asta spunem și noi, n.r.), aceste partide lucrează împreună de peste 20 de ani, fură, mint românii și, foarte important fură din buzunarul oamenilor, iar oamenii trebuie să înțeleagă că toate aceste infracțiuni sunt din buzunarul lor din pensia lor, salariul lor, din ce s-ar investi în drumuri, din ce s-ar investi în învățământ. Chestiunea că, de fapt, e vorba de dosar politic, declarații pe care le fac toți politicienii din 2005 de când am creat DNA, e doar o minciună și o apărare care nu mai ține și nu mai e luată în serios”, ne-a spus Monica. Și are dreptate. Dar, încă odată, ea a fost și este membru marcant al clasei politice care a pârjolit România în ultimul sfert de secol.

Să lămurim o chestiune. De ani de zile Monica Macovei minte cu nerușinare, lăudându-se că ea ar fi înființat DNA. Nu are absolut nicio treabă cu problema asta. DNA, așa cum se poate vedea pe orice site de căutare, a fost înființată în anul 2002 prin Ordonanța de Urgență nr. 43/2002 a Guvernului României. La înființare, instituția s-a numit Parchetul Național Anticorupție, iar din 2005 și-a schimbat numele în Departamentul Național Anticorupție. Și atunci, în 2002, ca și acum, funcționează ca o instituție autonomă pe lângă Parchetul de la  Înalta Curte de Casație și Justiție.

Doamna ce se vrea de fier (mai degrabă de fiere), i-a atacat pe Ponta și Vosganian. Premierul ar fi vinovat pentru cazul de corupție în care este implicat cumnatul său, iar Vosganian a păcătuit, deoarece colegii din Senat nu l-au lăsat fără imunitate ca să poată fi cercetat de procurori. Și aici are putea să aibă dreptate. Dar nu avem cum să i-o dăm, din moment ce nu a scos un cuvințel despre primul lot de inculpați provenit din PDL, care bate de zor la poarta de intrare în pușcărie.

O fi interesant cazul armeanului Vosganian, nimic de zis, dar ce ne facem că opinia publică moare de curiozitate să afle deznodământul dat de judecători în dosarele grele ale inculpaților Elena Udrea, Adriean Videanu, Gheorghe Ștefan, Gabriel Sandu și mulți alți foști colegi de partid cu domnia sa. Ca să nu mai vorbim despre Așteptarea cea Mare. Aia în care cetățenii ar dori să vadă cum un rechin chior, dar tare-n clanță, ce a adăstat vremelnic în portul Cotroceni, cade în plasele trainice ale procurorilor, fiind livrat apoi de judecători gardienilor de la Rahova sau Jilava.

Dacă nimic din toate astea nu ne-ai spus, pot să afirm Monica dragă, că ai bătut în zadar calea lungă de la Bruxelles până în Baia Mare. Poate, data viitoare…

Grigore Ciascai

2 COMENTARII

  1. Nu Monica , chiar nu minte! Ea crede ca asa este cum spune. Este un sindrom! Chiar ne crede labili! Noi nu stim pentru ce erau instruiti fostii procurori? Conditiile si aplecarea spre un anumit mod de viata din cealalta vreme nu se uita usor. PNA =DNA sunt fructe a aceluiasi copac otravit! Tu cetatean trebuie sa demonstrezi ca esti nevinovat. Cine nu-i ca noi este impotriva noastra.Procurorul Pantea coleg de genratie cu Monica Macovei a spus-o cu aplomb si o spune ori decate ori are ocazia.

LĂSAȚI UN MESAJ