AcasăEvenimentGUINNESS BOOK - 13 angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş participă...

GUINNESS BOOK – 13 angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş participă la stabilirea unui record

spot_img

DISTRIBUIȚI

Peste 12.000 de români sunt așteptați să participe la cel mai mare curs de resuscitare pe Arena Naţională. România va încerca să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai mare lecție de resuscitare.

Evenimentul va avea loc în luna Mai și este organizat de Societatea de Salvare București și Serviciul de Ambulanță București Ilfov (SABIF), cu prilejul împlinirii a 110 ani de activitate.

Cursul-record se va desfășura la acest final de săptămână atunci când reprezentanţii Guinness World Records (GWR), care vor fi prezenți pe Arena Națională vor atesta recordul. Special pentru acest eveniment a fost creat site-ul www.recordpentruviata.ro, unde se pot înscrie toți cei care doresc să participe. Primele 12.000 de persoane înscrise pe www.recordpentruviata.ro vor fi alertate prin intermediul aplicației ”Există un erou în fiecare dintre voi de fiecare dată când o persoană va fi în stop cardiorespirator în apropierea lor!”.

”Așteptăm peste 12.000 de români la cel mai mare curs de resuscitare, care se va desfășura pe Arena Națională. Vor fi minimum 600 de instructori, care îi vor învăța pe cei prezenți să facă compresii și ventilații pe un manechin. Primul ajutor este vital pentru salvarea de vieți. Vrem ca, prin acest curs, să existe mai mulți oameni care să știe ce au de făcut când o persoană se prăbușește în stradă”, a declarat la conferința de presă președintele Societății de Salvare București, dr. Cristian Grasu.

Printre cei 12.000 de temerari se vor afla şi 13 angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş.

„Noi trei și încă zece colegi de la SAJ MM vineri seara ne urcăm pe tren. 600 km, 12 ore de mers cu trenul, ne îndreptăm spre Arena Națională pentru a participa la cel mai mare CURS de RESUSCITARE! Fiți și voi alături de noi în număr cât mai mare!”, a scris pe pagina personală de pe un site de socializare Laszlo Andrei, unul dintre participanţi.

”Marele beneficiu al acestui curs este faptul că încă 12.000 de persoane vor ști să facă manevrele de resuscitare. Trebuie să știm să intervenim, trebuie să ne pese de cei care sunt într-un moment critic. În anul 2015, la nivelul Capitalei și al județului Ilfov s-au înregistrat 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator, fiind salvate 108 vieți. Rata de succes a fost de 3,92 la sută, iar această statistică ne arată cât de gravă este situația. Cu un astfel de curs record de prim ajutor, rata de resuscitare ar putea fi dublată”, a precizat managerul SABIF, dr. Alis Grasu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA