AcasăActualitateSocialEXAMENE 2018 - Ministerul Educaţiei a publicat pe site modele de subiecte...

EXAMENE 2018 – Ministerul Educaţiei a publicat pe site modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

spot_img

DISTRIBUIȚI

EXAMENE 2018 Elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a care vor participa în 2018 la Evaluarea Națională și la examenul de bacalaureat pot începe deja pregătirea pentru cele două testări.

Ministerul Educației Naționale le-a pus la dispoziție modele de subiecte, a căror structură este similară cu cea din 2017.

Elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

„Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională au fost construite în funcție de trei cerințe: formulare clară, precisă și în strictă concordanță cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute”, precizează Ministerul.

Conform sursei citate, modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanță cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare a candidaților.

De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competențelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru.

Se schimbă modalitatea de corectare!

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, la sfârşitul lunii august, modificări în ceea ce priveşte calendarul desfăşurării examenului de Bacalaureat, precizând că probele orale vor avea loc ”în prima parte a semestrului al doilea, în timpul anului şcolar” pentru o ”descongestionare a materiei”.

De asemenea, lucrările vor fi scanate, securizate cu ajutorul Sistemului de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi corectate de către profesori ”unde doresc”.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a explicat, într-un mesaj video postat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Educaţiei Naţionale, că metodologia pentru examenul de Bacalaureat de anul viitor vine cu două elemente de noutate.

”Competenţele lingvistice şi cele digitale, acele probe orale, se vor susţine în prima parte a semestrului al doilea, în timpul anului şcolar, urmând ca probele practice să se desfăşoare, conform calendarului, la finalul clasei a XII-a.

Nu facem altceva decât să aducem o descongesionare a materiei pentru elevii care vor susţine examenul de bacalaureat. Nu este o noutate, în 2010 am mai avut un asemenea gen de Bacalaureat organizat la fel.

În lunile ianuarie-februarie au avut loc aceste competenţe, iar în iunie – iulie probele scrise”, a afirmat ministrul Pop, care a precizat că şi modalitatea de corectare a lucrărilor se va modifica.

”Nu vom mai plimba lucrările dintr-un judeţ în altul şi profesorii. În centrele de evaluare se vor scana toate aceste documente, toate aceste lucrări, se vor securiza cu ajutorul STS, se vor corecta de către profesori, sau în centrul de corectare, sau în laptop, calculator, acasă sau unde doresc. Evident, totul cu securizare clară”, a mai spus Liviu Pop.

Potrivit acestuia, ”nu va şti niciun profesor lucrarea cărui elev o corectează”.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA