AcasăLifestyleSănatateDEZASTRU PE PIAŢA FARMACEUTICĂ - Ieftinirea medicamentelor ar putea duce la dispariţia...

DEZASTRU PE PIAŢA FARMACEUTICĂ – Ieftinirea medicamentelor ar putea duce la dispariţia acestora de pe piaţă

spot_img

DISTRIBUIȚI

DEZASTRU PE PIAŢA FAMACEUTICĂ  Un proiect de lege care vizează ieftinirea a zeci de medicamente cu 35%, pus deja în dezbatere publică pe pagina Ministerului Sănătății, ar putea adânci grav criza pilulelor din spitalele și farmaciile din România, conform Ora de Ştiri.

DEZASTRU PE PIAŢA FAMACEUTICĂ  Asociațiile pacienților, care se luptă deja de câțiva ani cu lipsa tratamentelor, spun că acest lucru va duce la dispariția a nu mai puțin de 120 de tratamente din cauza că prețul acestora va fi micșorat dintr-o dată cu un procent atât de mare și nu în trei etape cum se stabilise inițial.

De la 1 aprilie, medicamentele s-ar putea ieftini considerabil. Acesta ar trebui să fie o veste bună pentru români însă, din păcate, nu este deloc așa.

Și asta din cauză că o ieftinire cu 35 de procente, aplicată dintr-o dată și nu în trei etape cum se discutase inițial, va duce la un adevărat dezastru pe piața farmaceutică.

Un dezastru care se va răsfrânge, evident, asupra bolnavilor care nici măcar acum nu-și găsesc doctoriile de care au atâta nevoie.

”Încă din 2015, bolnavii care suferă de diferite forme de cancer se aprovizionează cu medicamente din țările vecine: Ungaria, Bulgaria, Slovenia. Însă și aici este o întreagă poveste pentru că doar o parte dintre pacienți își permit să-și cumpere tratamentul necesar cu banii jos….

Cu alte cuvinte cine are posibilitate trăiește, cine nu moare! Vor muri cu asigurările de sănătate în mână. Vom muri încet și în chinuri!… pentru că asta-i România”, spune Cezar Irimia, președintele Asociației bolnavilor de Cancer din România.

Acesta a dezvăluit că, potrivit ultimelor statistici, în fiecare an 78.000 de români sunt depistați cu cancer, iar dintre aceștia 48.000 își pierd viața.

Cu alte cuvinte, în România, mor zilnic 130 de persoane din cauza acestei maladii.

”Și pe cine credeți că interesează? În loc să facă anumite demersuri pentru ca pacienții să poată beneficia de tratamentul de care au nevoie, Guvernul și Ministerului Sănătății ne aruncă în groapă!”, a adăugat Irimia.

Conducerea Ministerului Sănătății dorește ca ieftinirea a nu mai puțin de 452 de medicamente folosite în oncologie, pentru bolile cardiovasculare sau tratarea diabetului să se facă direct cu 35 % și nu în trei etape cum fusese stabilit inițial.

Iar asta în condițiile în care se pare că România oricum ar avea cele mai mici prețuri la medicamente față de toate celelalte state din Uniunea Europeană.

În aceste condiții, foarte multe medicamente vor dispărea de pe piața de la noi din cauză că profitul producătorilor va fi unul foarte mic.

Firmele producătoare de medicamente nu au dorit să facă nici un comentariu deocamdată, spunând că preferă să aștepte decizia finală.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA