DECLARAȚIA VICEPREMIERULUI UNGARIEI: „România este incapabilă să garanteze autonomia culturală a comunităţii ungare

0
154

DECLARAȚIA VICEPREMIERULUI UNGARIEI   Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat vineri, în cadrul Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, că România este incapabilă să garanteze autonomia culturală a comunităţii ungare, în condiţiile în care Serbia a reuşit acest lucru, relatează agenţia MTI, scrie ZF.ro.

Ungaria şi maghiarii au reuşit o reconciliere onestă cu Serbia … şi au obţinut încredere, prietenie şi o strânsă cooperare în privinţa afacerilor internaţionale. Dacă am reuşit acest lucru cu Serbia, atunci nu cred că este o problemă a Ungariei. Mai degrabă, românii sunt incapabili să garanteze autonomia culturală“, a spus Semjen.

Vicepremierul Ungariei a răspuns şi unei întrebări despre Tratatul de pace de la Trianon, din Primul Război Mondial, în baza căruia două treimi din teritoriul Ungariei a fost cedat ţărilor vecine.

Unirea ţării prin acordarea cetăţeniei ungare pentru etnicii maghiari a fost un răspuns adecvat. Este normal că poporul ungar a deplâns ruinarea a milioane de vieţi, dar trebuie să fie mândru de faptul că Ungaria a supravieţuit acestei mutilări brutale. Tratatul a fost o consecinţa a războiului, în care Ungaria s-a aflat de partea învinşilor. La fel de important a fost că o bandă antipatriotică de trădători din Budapesta a ruinat statalitatea Ungariei, capacităţile sale de apărare şi a dezarmat în mod deliberat armata ungară“, a spus Semjen.

Pe de altă parte, vicepremierul Ungariei a avertizat că „ori de câte ori conducătorii Ungariei sunt antipatriotici, cauza comunităţii maghiare din întreaga lume nu va fi niciodată promovată“.

 

Sursă

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ