Acasăoameni noiCERCETĂRI - Percheziţii la Remus Truică şi la sediile unor firme

CERCETĂRI – Percheziţii la Remus Truică şi la sediile unor firme

spot_img

DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA fac nouă percheziţii, miercuri, în Bucureşti şi Ilfov, la casa omului de afaceri Remus Truică, la locuinţele altor persoane şi la sediile unor firme, într-un dosar în care se fac cercetări privind retrocedarea ilegală a unor terenuri din Ilfov, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2006 – 2015, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În această cauză, procurorii fac nouă percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile mai multor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că anchetatorii fac percheziţii şi la casa omului de afaceri Remus Truică.

Ancheta vizează modul de retrocedare a unor terenuri din judeţul Ilfov, au precizat sursele citate.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Într-un alt dosar, omul de afaceri Remus Truică este cercetat de procurorii DNA pentru obţinerea ilegală de credite de la BRD, prin care s-ar fi produs băncii un prejudiciu de peste 43 de milioane de euro. Dosarul a fost iniţial la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care a stabilit, în noiembrie, că procurorii anticorupţie sunt competenţi să cerceteze dosarul privind acordarea creditelor ilegale de către BRD.

Remus Truică este acuzat, în dosarul privind creditele ilegale de la BRD, de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu penal şi complicitate la spălare de bani.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că la sfârşitul anului 2007 la nivelul conducerii executive a BRD – Groupe Société Générale a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul acordării de credite, cu încălcarea normelor de creditare, atât cele interne, cât şi cele emise de Banca Naţională a României, unor persoane fizice şi/sau societăţi comerciale, activitatea infracţională concretizându-se în obţinerea unor importante sume de bani din săvârşirea subsecventă a unor infracţiuni de înşelăciune, fiind cauzat un prejudiciu de 43.500.000 de euro în dauna BRD – Groupe Société Générale. Membrii grupului infracţional organizat au acţionat în mod concertat, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, aceea de a obţine importante beneficii financiare, potrivit contribuţiei infracţionale pe palierele execuţionale din cadrul grupării. În cadrul grupării infracţionale organizate, fiecare membru a desfăşurat activităţi specifice interesului, poziţiei, pregătirii şi profesiei sale, în vederea fraudării sistemului bancar, cu desfăşurare pe termen lung”, potrivit DIICOT.

Mediafax

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA