AcasăActualitateSocialCel mai puternic leu, din aprilie 2012. Cursul a scăzut la 4,3753!

Cel mai puternic leu, din aprilie 2012. Cursul a scăzut la 4,3753!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Leul a inregistrat, joi, cel mai bun nivel de la sfarsitul lunii aprilie 2012, cotatia oficiala afisata de Banca Nationala a Romaniei fiind de 4,3753 lei/euro.
Astfel, moneda nationala a avansat cu 3 bani fata de sedinta precedenta, cand a fost de 4,4086 lei/unitate.

„Cresterea leului certifica un inceput de stare de stabilitate. Asistam la un moment important si este bine pentru cei cu credite in euro. Se consolideaza stabilitatea economica din Romania”, a comentat analistul Ionel Blanculescu, la Digi 24.

Potrivit economistilor de la ING Bank, cresterea leului s-a datorat si interesului crescut al investitorilor pentru licitatia de titluri de stat pe trei ani a Ministerului Finantelor.

„Ne asteptam ca potentiala cerere semnificativa pentru titlurile de stat la trei ani pe care Ministerul Finantelor le va licita astazi sa conduca randamentul maxim in jurul nivelului de 6,1%. Acesta este cu aproximativ 10pb sub nivelul inregistrat la vanzarea unui instrument similar in finalul anului trecut. Suma atrasa de MF astazi va fi probabil semnificativ peste cele 600 milioane lei planificate, pe fondul unei probabile mentineri a unei cererii straine puternice pentru astfel de titluri, dat fiind potentialul mai ridicat pentru titlurile pe termen mai lung, combinat cu politica MF de a reduce treptat coturile de imprumut”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA