Acasăoameni noiCAMPANIE PRO VACCCINARE – 5.290 de cazuri de rujeolă în România. Medicii...

CAMPANIE PRO VACCCINARE – 5.290 de cazuri de rujeolă în România. Medicii trag semnale de alarmă

spot_img

DISTRIBUIȚI

CAMPANIE PRO VACCINARE   Medicii din Asociaţia Pro Imunizare, împreună cu cei din Societatea Naţională de Medicina Familiei şi din Societatea Română de Microbiologie lansează, de azi, campania Vaccinarea salvează vieţi, pentru informarea şi educarea populației privind imunizarea prin vaccinare. De anul trecut din septembrie, când a fost declarată epidemie de rujeolă, în România s-au înregistrat 5.290 de cazuri din care, din păcate, 24 s-au soldat cu deces.

Desfăşurată pe parcursul lunii mai, campania are ca obiectiv promovarea prevenţiei active, prin vaccinare, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi şi se va concretiza printr-o serie de evenimente interactive pentru părinţi şi copii în trei oraşe din România – Buzău (7 mai), Bacău (14 mai) şi Constanţa (28 mai) – având sprijinul primăriilor şi beneficiind de expertiza reprezentanţilor Direcţiilor de Sănătate Publică locale.

Primul eveniment al campaniei „Vaccinarea salvează vieţi” va avea loc la Buzău, duminică, 7 mai, interval orar 10:00 – 14:00, în parcul Crâng sub sloganul  „Împreună creştem obiceiuri sănătoase”. Prin animaţie şi activităţi creative puse în scenă de către actriţa Ioana Ginghină şi trupa MiniArt Show, copiii vor învăţa cum pot „lupta” cu virusurile şi bacteriile şi vor deprinde câteva reguli simple de prevenție, în timp ce părinţii vor avea posibilitatea să se informeze cu ajutorul specialiştilor.

În contexul creşterii considerabile a numărului de îmbolnăviri ca urmare a bolilor infecţioase pediatrice, la care se adaugă rata din ce în ce mai scăzută a acoperirii vaccinale în România, sub 75 %, specialiştii trag un semnal de alarmă şi atenţionează asupra implicaţiilor ce pot apărea.

„România tinde să ajungă pe harta neagră a imunizării europene. O strategie eficientă de aprovizionare, o informare de durată a pacienților cu materiale dedicate și adaptate, o motivare a medicilor vaccinatori, a altui personal medical sau nemedical implicat în vaccinare, o bună înțelegere a importanței momentului de către decidenți sunt urgențe indiscutabile. Este momentul să ne reevaluăm prioritățile naționale, altfel riscăm viețile copiilor noștri”, a declarat Dr. Rodica Tănăsescu, Președinte Societatea Națională de Medicina Familiei, potrivit EVZ.ro.

Citește articolul integral, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA