Acasăsinucidere maramuresBREXIT - Ce se întâmplă cu studenții români din Anglia...

BREXIT – Ce se întâmplă cu studenții români din Anglia ?

spot_img

DISTRIBUIȚI

52% din populația Marii Britanii a optat pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană la referendumul organizat zilele trecute. Pe lângă celelalte aspecte îngrijorătoare pentru emigranți, care își fac griji pentru viitorul lor în Marea Britanie și studenții români se tem pentru ce va urma.

Bogdan Kochesch, Managing Partner al Grupului EDUCATIVA, a răspuns întrebărilor pe care le au studenții în urma referendumului din UK, pentru Agerpress.

„Nu știm deocamdată ce se va întâmpla, însă putem să ne închipuim și să sperăm în scenariile mai favorabile, acele scenarii care sunt, de altfel, și logice din punct de vedere al contextului economic și social actual”.

Pe termen scurt (2 — 3 ani):

Marea Britanie este în continuare membră a Uniunii Europene cu drepturi depline pentru încă 2 ani de la invocarea Articolului 50 din Declarația de la Lisabona care cel mai probabil se va întâmpla în timpul mandatului următorului Prim Ministru. Faptul că Marea Britanie este încă Membră și va fi cel puțin pentru următorii 2 — 3 ani, înseamnă că statutul tinerilor europeni care studiază și vor începe să studieze anul acesta în Marea Britanie NU SE VA SCHIMBA: vor beneficia în continuare de împrumutul guvernamental care acoperă taxa de școlarizare, costuri care se ridică la aproximativ 9.000 de lire anual.

Pe termen mediu și lung:

Lumea academică din Marea Britanie (având în frunte absolut toate universitățile) are încredere în influența ei asupra politicilor economice și sociale. Astfel, considerăm că statutul studenților din Uniunea Europeană nu se va schimba substanțial după ce ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană devine efectivă.

Românii, cetăţeni ai Uniunii Europene, beneficiază de un împrumut de la statul britanic, care achită integral taxele de studii, împrumut pe care este aproape imposibil să nu-l obţii în momentul de faţă. Având în vedere votul cetăţenilor britanici de a părăsi UE, mai mulţi tineri şi părinţi şi-au exprimat îngrijorarea privind posibilitatea de a mai studia la universităţile britanice, care au taxe de 9.000 de lire sterline pe an, bani pe care cei mai mulţi dintre studenţilor nu şi-ar permite să-i achite, motiv pentru care ei aplică pentru un împrumut la guvernul britanic, arată Gândul pe această temă.

Mai multe, aici.

sursă foto: www.assignmentvalley.co.uk

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA