AcasăActualitateSocialThe best students! Proiect nr. 2015-1-RO01-KA102-014881

The best students! Proiect nr. 2015-1-RO01-KA102-014881

spot_img

DISTRIBUIȚI

erasmus-logoColegiul Economic „Nicolae Titulescu” derulează, în calitate de beneficiar, în perioada noiembrie 2015-noiembrie 2016, proiectul de mobilitate ”The best students!”, nr. 2015-1-RO01-KA102-014881, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Uniunii Europene pentru educație, formare profesională, tineret și sport 2014-2020.

Scopul proiectului este organizarea unei activități de mobilitate de două  săptămâni în vederea efectuării stagiului de pregătire practică într-o țară a Uniunii Europene de către elevii aflați în formare profesională inițială în ciclul inferior al liceului, clasa a X-a, filiera Tehnologică, profilul Servicii, domeniul general de pregătire Comerț.

Obiectivele proiectului:

  • dobândirea de către participanți a unei noi experiențe de muncă în domeniul de pregătire de bază, a noi competențe și abilități profesionale;
  • dobândirea de abilități practice care să sporească șansele acestora de tranziție de la școală la locul de muncă;
  • creșterea gradului de relaționare și formare a unei atitudini pozitive în cadrul echipei de lucru;
  • îmbunătățirea competențelor de comunicare într-o limbă străină.

Grupul-țintă vizat de proiect este format din 60 de elevi aflați în formare profesională inițială în ciclul inferior al liceului, clasa a X-a, filiera Tehnologică, profilul Servicii, domeniul de pregătire generală Comerț. Grupul-țintă va fi însoțit de 8 profesori pe toată perioada activității de mobilitate.

Durata plasamentului este de două săptămâni, perioada estimativă de derulare: mai-iulie 2016.

Limba de comunicare în proiect este limba engleză.

Rezultatele învățării sunt recunoscute în mod oficial și validate la nivel instituțional, conținuturile de învățare sunt adaptate pentru a se asigura că perioada de mobilitate în străinătate corespunde profilului la care elevul este înscris.

Activitatea de mobilitate este stabilită într-un cadru de calitate convenit cu partenerii europeni pentru a asigura un nivel înalt de calitate pentru activitate, și care include un „contract de studiu”. Instituțiile partenere sunt:

– Eppas o.s., asociație non-profit fondată în Praga, capitala Republicii Cehe care furnizează servicii de plasare a elevilor și studenților pe piața muncii în cadrul programelor de formare și pregătire profesională având o experiență îndelungată în implementarea programelor culturale și educaționale europene;

– Fundacja Ad Meritum, fondată în Varșovia, Polonia este o organizație non-profit care sprijină educația formală, în special educația adulților și a formabililor din învățământul profesional, tehnologic, dar, de asemenea, învățământul superior și educația școlară;

 

Proiectul reprezintă un demers al școlii de a satisface nevoile reale ale elevilor, de a stimula participarea la educație permanentă, la programe de formare de calitate la nivel european și de a crea o cultură a învățării pe tot parcursul vieții pentru a asigura un învățământ economic de calitate în orașul Baia Mare.

 

Echipa de proiect

 

Notă: Acest comunicat reprezintă punctul de vedere al autorilor și nu în mod necesar opinia Comisiei Europene.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA