AcasăActualitateANCHETĂ ÎN MARAMUREȘ – O postliceală sanitară, în vizorul autorităților pentru note...

ANCHETĂ ÎN MARAMUREȘ – O postliceală sanitară, în vizorul autorităților pentru note și diplome false

spot_img

DISTRIBUIȚI

ANCHETĂ ÎN MARAMUREȘ  Pe rolul parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș există o anchetă penală în derulare cu privire la falsificarea unor note și diplome, fapte ce s-ar fi petrecut la Fundația „Grigore Moisil” din Borșa, fundație care patronează o școală postliceală sanitară de asistenți medicali generaliști, arată Sighet247.ro.

Mai jos redăm o petiție semnată de un grup de cadre medicale de la Spitalul Orășenesc Borșa, care își arată nemulțumirea cu privire la calitatea profesională a absolvenților acestei școli:

„În județul Maramureș există o Fundație numită „Grigore Moisil”, pe care ființează două școli postliceale sanitare de asistenți medicali generaliști, în Borșa și în Sighetu Marmației. Medicii și în general toți angajații de la cele două spitale sunt foarte nemulțumiți de calitatea sub orice critică a asistentelor medicale absolvente a acestor școli. Tinerele asistente nu au nici cele mai elementare cunoștințe și competențe de specialitate, acestea nu știu să recolteze o probă de sânge, nu știu să pună o perfuzie și, în unele cazuri, nu știu nici măcar să administreze o injecție.

Explicația este următoarea: fetele despre care se zice că ar învăța aici, în marea lor majoritate nu sunt la școală deloc în tot timpul anului, pentru că lucrează în străinătate. Vin numai la sfârșitul anului, aranjează lucrurile în sens financiar și li se trec în cataloage note de trecere fictive la toate disciplinele, fapt care este cunoscut la nivel local, dar este trecut cu vederea. Au existat unele cadre didactice care au predat aici (de ex. d-na Grad de la Borșa), care au refuzat să treacă note fictive la eleve care nu au frecventat deloc tot anul, dar conducerea școlii nu a ținut cont și le-a dat note fictive de trecere. Dovada este foarte simplă: în cataloage sunt trecute note și medii de către alte persoane, decât cadrele didactice care au predat la clasă. Nu trebuie să fie cineva grafolog, ca să vadă cu ochiul liber că la nouă din zece materii la același elev în catalog mediile sunt scrise în cifre și litere de către aceeași persoană cu același scris, sau că în aceeași rubrică, la aceeași disciplină, predată teoretic de către același cadru didactic, la elevi diferiți mediile sunt scrise cu scris aparținând la persoane diferite.

Este un caz grav de falsificare a documentelor școlare, a evaluării didactice și de compromitere a calității actului medical. Considerăm că este de datoria dumneavoastră morală să interveniți pentru a stopa acest fenomen deosebit de răspândit și dăunător”, se arată în petiția semnată un grup de cadre medicale de la Spitalul Orășenesc Borșa.

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA