ACTOR CELEBRU ÎN LEORDINA – Harvey Keitel, pe meleagurile natale ale mamei sale

0
935
foto http://variety.com

ACTOR CELEBRU ÎN LEORDINA Un actor celebru de la Hollywood a ajuns recent, pentru prima dată, în Maramureş, pe meleagurile natale ale mamei sale. A fost încântat de frumuseţea şi tradiţiile zonei, dar şi de vişinată.

Născut la New York, este pentru prima dată când Harvey Keitel ajunge în Maramureşul mamei sale. Autorităţile din Leordina i-au acordat celebrului actorul titlul de cetăţean de onoare al comunei şi i-au dăruit un costum popular tradiţional, conform Observator.

Harvey Keitel a fost încântat să calce pe urmele mamei sale.

“M-am gândit mult la faptul că mama mea a umblat pe aceste străzi din Leordina. Aşa că întotdeauna mi-a rămas în minte imaginea mamei de fată care venea din Leordina în New York, împreună cu surorile mele. Am vrut să găsesc unde a umblat mama”, a spus actorul.

De altfel, actorul a putut să viziteze şi casa în care a crescut mama sa. A mers şi la Conacul Drahneilor din Ruscova.

Aici, gazdele l-au întâmpinat cu bucate alese. Salam din carne de căprioară şi mistreţ, dar şi mămăligă cu jumări sau tradiţionalele sarmale. Havey nu a cerut suplimentar decât… ulei de măsline.

Ca să nu se sperie de o masă aşa de încărcată, gazele l-au anunţat că îi pun şi “la pachet”. Cel mai mult, însă, actorului i-a plăcut vişinata.

Harvey Keitel a fost nominalizat la Oscar şi Globul de Aur şi a jucat în filmele marilor regizori Martin Scorsese, Ridley Scott, Quentin Tarantino, Robert Rodriguez sau James Mangold. Acum se află în România pentru filmarile la o nouă producţie, “See you soon”, o poveste de dragoste modernă, în care joacă împreună cu Liam McIntyre, protagonistul din “Spartacus”.

“Întotdeauna m-am simţit ca şi cum sunt din Leordina. Aşa că primirea acestui premiu prin care devin cetăţean de onoare este motivul pentru care zâmbesc. Sunt sigur că şi mama mea o face”, a mai spus Harvey Keitel.

Info

Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here