AcasăNews AlertNouă proiecte importante de mediu inițiate de parlamentarii USR în ultimii trei...

Nouă proiecte importante de mediu inițiate de parlamentarii USR în ultimii trei ani

spot_img

DISTRIBUIȚI

Protejarea mediului înconjurător și conservarea resurselor naturale sunt problematici aflate în mod constant pe agenda USR. Numai în ultimii trei ani, parlamentarii Uniunii Salvați România au inițiat nouă proiecte legislative importante care abordează tematici de mediu.

Brian Cristian, deputat USR:Ar trebui să celebrăm Pământul în fiecare zi având grijă de resursele naturale și gândindu-ne la viitor. În fiecare an, pe 22 aprilie, atragem atenția asupra importanței protejării mediului înconjurător, dar sănătatea planetei este o chestiune ce ne privește pe fiecare în parte. În acest mandat, alături de colegii din USR, am contribuit la nouă proiecte legislative importante referitoare la modificarea cadrului legislativ privind protejarea mediului înconjurător”.

Dintre proiectele legislative importante, merită menționate câteva. În primul rând, legea privind reducerea risipei alimentare, care obligă restaurantele, cantinele și magazinele să implementeze cel puțin două măsuri pentru folosirea alimentelor înainte să ajungă la groapa de gunoi.

În al doilea rând, reglementarea privind protecția arborilor remarcabili, care prevede salvarea arborilor seculari din intravilan astfel încât aceștia să fie tăiați, păstrând astfel spațiile verzi urbane.

Apoi, proiectul privind înființarea DNA-ului pădurilor, o direcție de investigare a infracționalității de mediu, pentru sancționarea infractorilor care distrug pădurile sau otrăvesc aerul, constând în procurori și personal auxiliar specializat și dispunând de propriul buget.

Urmează legea privind montarea de GPS-uri pe mașinile instituțiilor publice, ce vizează reducerea risipei de carburant sau mobilizarea jandarmilor pentru verificarea transporturilor ilegale de material lemnos.

Nu în ultimul rând, merită menționate inițiativele privind conservarea stufului din Delta Dunării, accesul liber în păduri pentru cei care vor să se plimbe, monitorizarea calității aerului de lângă gropile de gunoi, introducerea criteriului de calitate a aerului la momentul calculării prejudiciului care trebuie dovedit pentru a exista infracțiunea de arderi ilegale.

Biroul de presă USR Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA