AcasăNews AlertGheorghe Șimon, deputat PSD: „ Prelungirea plafonării tarifelor RCA asigură stabilitate și...

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „ Prelungirea plafonării tarifelor RCA asigură stabilitate și previzibilitate”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Guvernul intervine pentru limitarea exceselor în toate piețele în care cetățenii se află într-o situație vulnerabilă față de agenții economici. Pe lângă plafonările de la energie, alimente și dobânzi este necesar să se mențină și plafonarea RCA. PSD susține principiul pieței libere, dar atunci când piața nu asigură o competiție reală și apar anomalii care îi afectează pe consumatori este necesară intervenția Guvernului care să oprească specula, abuzurile și excesele.

Prelungirea plafonării tarifelor RCA asigură stabilitate și previzibilitate, prevenind falimentele care ar putea să destabilizeze piața, iar decizia Guvernului de a extinde plafonarea pentru acest tip de servicii este un pas necesar pentru a proteja cetățenii de excesele de pe piață”, a precizat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Conform proiectului de hotărâre de guvern, pus în transparență decizională pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, plafonarea tarifelor maxime la RCA se prelungește cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024.Prin urmare, fiecare dintre firmele de asigurări nu poate practica un tarif mai mare decât cel pe care l-a practicat în 28 februarie 2023, cu o ajustare de +6,8% , respectiv rata anuală a inflației din 2023.

Tarifele RCA vor rămâne la nivelul practicat în februarie 2023, ajustate doar cu inflația, ceea ce asigură echitate și dreptate pentru toți cetățenii. Prin această măsură, demonstrăm solidaritatea cu cei mai vulnerabili, intervenind acolo unde piața liberă eșuează în a proteja consumatorul. Ne întărim astfel angajamentul pentru un viitor sustenabil în domeniul asigurărilor, unde fiecare consumator este tratat cu respect și corectitudine.”, a mai precizat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA