AcasăAdministrațieMOMENT ISTORIC în Baia Mare! Se dau în folosință platformele îngropate de...

MOMENT ISTORIC în Baia Mare! Se dau în folosință platformele îngropate de precolectare a deșeurilor menajere. Au început și asfaltările, operațiunea de marcări. Proiectul de pe malul Săsarului, aproape de final

spot_img

DISTRIBUIȚI

Primele 34 din cele 58 de platforme îngropate de precolectare a deșeurilor menajere vor fi date în folosință, a anunțat primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuș. În primă fază, 5.400 de băimăreni vor avea acces la acestea, o dată cu repartizarea cartelelor ce va avea loc săptămâna viitoare.

După îndelungi lucrări și tergiversări, dăm în funcțiune platformele îngropate de precolectare a gunoaielor menajere. Până săptămâna viitoare vom avea funcționate 35 de platforme care vor deservi unui număr de 5.400 de băimăreni, urmând ca în următoarele 30 de zile să operaționalizăm și restul de până la 58 de platforme și care vor deservi unui număr de 70.000 de cetățeni. Ar fi trebuit să avem mai multe astfel de platforme îngropate, însă, proiectul ar fi fost realizat în totalitate din bugetul local. Între timp am identificat surse de finanțare externe pentru rezolvarea acestei probleme a precolectării gunoiului menajer. Avem deja finanțarea și suntem în procedură de achiziție pentru aproape 200 de platforme de precolectare care vor fi acționate tot prin cartelă, dar și  înființarea a patru centre de colectare cu aport voluntar. Băimărenii vor ajunge să plătească exact cât consumă, iar taxa de salubrizare va scădea!” – a declarat Doru Ioan Dăncuș, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

Verificări și la lucrările de infrastructură din curțile interioare ale blocurilor

Alături de șefii direcțiilor din Primărie, edilul interimar a verificat și stadiul lucrărilor începute la curțile interioare ale blocurilor. În câteva zile se va proceda la asfaltarea parcărilor, aleilor pietonale și a căilor de acces. S-a dat și startul operațiunii de marcare rutieră pe întreaga rază a municipiului, într-o manieră diferită față de anii precedenți.

Am început marcarea rutieră, însă o vom face într-un mod ușor diferit, din rațiuni de legate de gestionarea cât mai corectă și eficientă a banului public. Marcajele vor respecta normativele în vigoare, însă nu vom mai umple întreaga suprafață a stațiilor cu vopsea. Și din punct de vedere al siguranței rutiere, pentru că acele marcaje erau destul de alunecoase în zilele ploioase, am decis să renunțăm la ele. Acel tip de vopsea bicomponent îl vom folosi doar în zonele cele mai importante” – a arătat candidatul PSD la Primăria Municipiului Baia Mare.

Malurile Săsarului vor fi amenjate așa cum au cerut băimărenii

Proiectul de reamenajare a malurilor Săsarului este aproape finalizat, cu îmbunătățiri. Conform executivului, până la Paști locurile de joacă vor fi date în folosință, iar zonele verzi vor fi amenajate. Alături de constructor, Doru Dăncuș a găsit și anunțat soluția pentru cererile băimărenilor de a lărgi zona de trotuar.

Am explicat încă de acum câteva luni faptul că situația a fost generată de cerințele proiectului, suprafața de zonă verde, pentru a fi finanțat, cerințe pe care am fost nevoiți să le respectăm. Însă, sugestiile băimărenilor sunt cele care contează, astfel că, împreună cu constructorul, am găsit o soluție! Montăm dale înierbate, printre care se va putea însămânța gazon, dar pe care cetățenii vor putea circula cu cărucioare, biciclete. O altă problemă cu care ne-am confruntat a fost legată de drenajul locurilor de joacă din cadrul proiectului, care necesită îmbunătățiri. Am sesizat acest aspect constructorului și, în aceste momente, se lucrează la perfecționarea acestuia. În câteva săptămâni, vom vedea roadele acestui proiect” – a conchis primarul interimar al municipiului Baia Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA