AcasăActualitate112PERCHEZIȚII la samsarii din Baia Mare! Polițiștii au ridicat sume mari de...

PERCHEZIȚII la samsarii din Baia Mare! Polițiștii au ridicat sume mari de bani, dar și un aparat de modificat kilometrajul mașinilor. Prejudiciul se ridică la peste un milion de lei:

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ieri, 28 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au pus în executare 10 percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare și orașul Târgu Lăpuș, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 2020 – 2023, trei societăți comerciale ar fi omis înregistrarea în evidențele contabile a operațiunilor derulate cu mai mulți parteneri, respectiv livrări de autoturisme și utilaje industriale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului de aproximativ 1.344.673 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor documente contabile, 17.875 de euro și 13.400 de lei, precum și un aparat de modificat kilometrajul autovehiculelor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul tehnicienilor criminaliști și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA