AcasăNews AlertGabriel Zetea, candidat PSD pentru Consiliul Județean: ”Proiecte realizate și în derulare...

Gabriel Zetea, candidat PSD pentru Consiliul Județean: ”Proiecte realizate și în derulare de zeci de milioane de euro în Botiza!”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Deputatul Gabriel Zetea, candidatul social-democraților maramureșeni pentru președinția Consiliului Județean a arătat că este mândru de toți primarii harnici ai Partidului Social-Democrat iar unul dintre aceștia este colegul și prietenul său, Florea Poienar, primarul comunei Botiza, pentru că a văzut transformarea care a avut loc în această comunitate frumoasă sub conducerea sa, după trei mandate. Botiza a cunoscut o dezvoltare remarcabilă datorită muncii și dedicării lui Florea Poienar, iar proiectele implementate au adus îmbunătățiri semnificative în infrastructură, servicii publice și în ceea ce privește calitatea vieții locuitorilor.

Florea Poienar este un exemplu de dedicare și profesionalism, iar realizările sale sunt o dovadă a angajamentului său față de binele comunității”, a arătat deputatul Gabriel Zetea, candidatului PSD Maramureș pentru președinția Consiliului Județean.

Proiecte finalizate și aflate în execuție în comuna Botiza

Dacă vorbim despre lucrări aflate în execuție în comuna Botiza aici putem aminti staţia de tratare a apei potabile și bazin de colectare a apei, în valoare de 1.642.373,46 lei; creșterea eficienţei energetice la Școala Gimnazială Botiza, în valoare totală de 6.389.074,41 lei; reabilitarea drumului comunal Botiza – Groșii Ţibleșului, în valoare de 26.180.000 lei; centrală bio-masă prin ADR Nord-Vest (SACET), în valoare de 29.750.000 lei; platformă de gunoi, prin aport voluntar (CAV), în valoare de 2.404.475,62 lei; drumuri agricole; staţie reîncărcare autovehicule, în valoare de 896.364,40 lei; PUG-ul localităţii Botiza; lucrări de cadastrare extravilan și intravilan în localitatea Botiza; achiziţionarea unui buldoexcavator prin AFIR, în valoare de 592.096,40 lei. Totalul proiectelor aflate în execuție este de aproximativ 13 milioane de euro.

În ceea ce privește proiectele realizate aici poate fi amintită Dezvoltarea Comunitară Integrată în comuna Botiza, în valoare de 5.831.000 lei, proiect care implică: înfiinţarea a 12 firme (întreprinderi individuale), în valoare de 25.000 euro/II; subvenţii în valoare de 1800 lei/pers. pentru membrii grupului ţintă din proiect și subvenţii pentru elevii Școlii Gimnaziale Botiza. Alte proiecte realizate sunt: achiziționarea de echipamente pentru elevii Școlii Gimnaziale Botiza (tablete, table interactive), în valoare de 246.369,82 lei; achiziționarea de materiale sanitare pentru elevii Școlii Gimnaziale Botiza (dispensere, poartă termometru, dezinfectanți), în valoare de 259.800 lei; achiziționarea unui buldoexcavator prin AFIR, în valoare de 592.096,40 lei; trotuare în comuna Botiza, în valoare de 333.864,75 lei; podeţe pe Valea Sasului, în valoare de 532.227,50 lei; extinderea și mansardarea Dispensarului Uman și amenajarea primăriei, în valoare de 4.820.595,75 lei; amenajare urbanistică, în valoare de 35.394 lei; construire grădiniţă cu trei grupe, în valoare de 1.843.139,83 lei; sisteme de monitorizare și siguranţă a spaţiului public, în valoare de 411.763,80 lei; construirea pasarelei pietonale din lemn și realizare de stâlpi de zidărie, în valoare de 346.020 lei; ridicarea la cotă a capacelor de cămine, în valoare de 30.475,90 lei; diguri pe albia râurilor Valea Băiţei și Valea Sasului, în valoare de 104.958.000 lei; asfaltarea drumurilor de interes local, în valoare de 5,6 milioane lei.

Propuneri de proiecte pentru mandatul 2024 – 2028 în Botiza

În ceea ce privește proiectele în stadiu de SF și PT care vor fi implementate în mandatul 2024 – 2028, acestea sunt creșterea eficienţei energetice la Școala Primară Valea Sasului și la primăria veche, dar și suplimentarea apei potabile, toate cele trei lucrări urmând să fie realizate prin Fondul de Mediu. Tot la proiecte în lucru sunt prevăzute: reabilitarea clădirii pentru spaţii sociale P+M( bloc) unde lucrările se vor realiza prin PNRR; înfiinţare reţea de gaze naturale, unde lucrările se vor realiza prin Anghel Saligny; panouri fotovoltaice( parc); amenajări exterioare la Școala Gimnazială Botiza; modernizarea iluminatului public și o sală de sport.

Sunt convins că lucrurile bune vor continua cu și mai multă determinare între 2024 – 2028. Comuna Botiza și administrația locală de aici se vor bucura de întreaga susținere a viitorului Consiliul Județean Maramureș. Împreună, vom lucra pentru a aduce prosperitate și dezvoltare durabilă în fiecare colț al județului nostru. Florea Poienar și echipa sa vor continua să facă tot ce este necesar pentru a asigura un viitor mai bun pentru Botiza. Cu sprijinul viitorului Consiliu Județean vom transforma în realitate visurile și aspirațiile acestei comunități minunate. Am încredere în Botiza și am încredere în Maramureș!”, a precizat candidatul PSD Maramureș pentru președinția Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

 

Comandat de PSD Maramureș, cod mandatar financiar: 21240002

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA