AcasăAdministrațiePrimarul interimar Doru Ioan Dăncuș, decizii importante pentru comunitate. Rectificare pozitivă pentru...

Primarul interimar Doru Ioan Dăncuș, decizii importante pentru comunitate. Rectificare pozitivă pentru bugetul Băii Mari și bani în plus pentru dezvoltarea municipiului Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

La inițiativa primarului interimar Doru Ioan Dăncuș, Consiliul Local al Municipiului Baia Mare a aprobat în ședința din 15 mai, o serie de proiecte importante pentru comunitate.

Acestea vizează, printre altele, obiective de investiții precum reabilitarea blocurilor, infrastructura rutieră a municipiului sau reabilitarea Pieței Revoluției, proiecte care intră în fază de finanțare și pentru care a fost posibilă alocarea de fonduri în condițiile în care bugetul municipiului a fost rectificat pozitiv cu aproximativ 10 milioane de lei

3 milioane de lei în plus pentru dezvoltarea Municipiului Baia Mare

Cel mai important proiect aprobat în cadrul ședinței ordinare din 15 mai a Consiliului Local este rectificarea pozitivă a bugetului general al municipiului Baia Mare, la capitolul de venituri, cu aproape 10 milioane de lei. Banii au fost încasați peste estimări și au fost redistribuiți pentru dezvoltarea municipiului, dar și în zona cheltuielilor, în special a celor destinate infrastructurii, salubrizării, învățământului sau sănătății.

Doru Ioan Dăncuș:Rectificarea pozitivă a bugetului municipiului este cel mai important proiect pe ordinea de zi. Este o rectificare în care includem la capitolul de venituri aproape 10 milioane de lei, sume care au fost redistribuite pe capitole de cheltuieli acolo unde am considerat că este nevoie. Aproximativ 3 milioane de lei se duc pentru susținerea proiectelor de dezvoltare, în timp ce o altă parte sunt direcționați în special pe partea de infrastructură, salubrizare, iluminat, învățământ și sănătate.

Reabilitarea energetică a sute de locuințe intră în linie dreaptă

Un alt proiect important care a primit undă verde din partea consilierilor este cel care vizează reabilitarea energetică a sute de noi locuințe din municipiu. În listă, alături de acestea, se află atât Spitalul de Pneumoftiziologie ”Nicolae Rușdea”, cât și Colegiul Transilvania.

Este vorba despre proiecte care vizează obiective de investiții care intră în etapa a doua de finanțare, sunt proiecte pe care noi le -am declarat etapizate la sfârșitul anului și care intră practic în finanțare. Mă refer la reabilitarea blocurilor de locuințe de pe strada Gării, Traian 17, 29, 31, 27, blocurile Horea 46 A, Luminișului 13 și 13 A, la reabilitarea energetică a Spitalului de Pneumoftiziologie, dar și a Colegiului Transilvania. Nu în ultimul rând, menționez aprobarea și depunerea proiectului pentru reabilitarea Pieței Revoluției”, a spus primarul interimar al municipiului Baia Mare.

Baia Mare, acord de înfrățire cu orașul Solotvyno

Doru Ioan Dăncuș:Un proiect mai de suflet pentru noi toți este cel care vizează semnarea acordului de înfrățire cu comuna Solotvyno, după ce au fost primite avizele necesare. O hotărâre similară va fi luată si de frații noștri, prietenii noștri din Solotvyno, urmând ca în scurt timp să semnăm acordul de înfrățire.“

50 de ani de la înființarea Clubului Minaur

Primarul interimar Doru Ioan Dăncuș:Invit, și pe această cale, pe toți băimărenii, la sărbătorirea celor 50 de ani de la înființarea clubului Minaur. Manifestările se vor derula vineri și sâmbătă la Sala Sporturilor, dar și în alte locații pe care vi le- am adus la cunoștință. Îmi doresc să fim în număr cât mai mare alături de eroii noștri, cei care au făcut istorie și au scris glorie pentru Municipiul Baia Mare. Menționez aici că suntem Consiliul Local care am aprobat acordarea titlului de ”Cetățean de Onoare” celor 21 de sportivi care nu au primit acest titlu onorific dar care au contribuit la câștigarea cupelor EHF și IHF. Îmi doresc să vă am aproape la momentul decernării acestor titluri, ca și în cadrul tuturor manifestărilor pe care le-am pregătit . Suntem o comunitate, care trebuie să fie alături de toți cei pe care îi considerăm legendele handbalului băimărean”.

 

Comunicat de presă BIROUL MARKETING PUBLIC al Municipiului Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA