AcasăAdministrațieDE INTERES | Primarul Doru Dăncuș anunță o serie de măsuri în...

DE INTERES | Primarul Doru Dăncuș anunță o serie de măsuri în urma inundațiilor de zilele trecute din Baia Mare. Cei afectați de inundații pot fi despăgubiți de către VITAL:

spot_img

DISTRIBUIȚI

Primarul Doru Dăncuș a anunță că VITAL va acorda despăgubiri locuitorilor afectați de inundațiile cauzate de ploile abundente de zilele trecute. Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, edilul a subliniat de asemenea necesitatea unor măsuri urgente pentru prevenirea viitoarelor situații similare. Printre acestea se numără decolmatarea pârâurilor, întreținerea canalizărilor și achiziționarea de utilaje noi. De asemenea, primarul a menționat problemele legate de utilizarea necorespunzătoare a canalizărilor și importanța educării populației în acest sens.

Doru Dăncuș: „Am pregătit alături de colegii mei o serie de măsuri pe care le vom lua imediat, dar și câteva care necesită pregătiri mai ample și care vor fi implementate în perioada următoare”

Sunt tot aici pentru băimăreni. Sunt tot la muncă pentru Baia Mare. Alegerile s-au încheiat și, în pofida a ceea ce credeau sau încercau unii să inducă, am mai mult ca oricând energie și determinare să îmi îndeplinesc fiecare din obiectivele pe care mi le-am asumat.

Situațiile de urgență de multe ori ne arată unde putem și e nevoie să aducem îmbunătățiri. În urma ploilor abundente de ieri și a inundațiilor rezultate, am convocat o ședință operativă la sediul Vital. Am analizat această situație cu care ne-am confruntat și am găsit soluții pentru a răspunde mai rapid și mai eficient în posibile astfel de contexte viitoare. Între timp, vă informez că Vital va acorda despăgubiri celor afectați de inundațiile de ieri. Îi îndemn pe toți cei care s-au aflat în astfel de situații să depună cereri la Vital. Fiecare solicitare va fi analizată de către Comisia de administrație și, după caz, se vor oferi despăgubiri.

Am pregătit alături de colegii mei o serie de măsuri pe care le vom lua imediat, dar și câteva care necesită pregătiri mai ample și care vor fi implementate în perioada următoare. Câteva din măsurile urgente pe care le-am dispus au legătură cu decolmatarea pârâurilor care se scurg de pe zona colinară, lucrări de întreținere a canalizărilor înfundate și a gurilor de scurgere din zona părților carosabile.

Orașul s-a dezvoltat foarte mult, apa nu mai are unde să se infiltreze în pământ și totul se scurge într-o rețea de canalizare subdimensionată și veche de 50-60 de ani. Toți acești factori duc la situația în care unele locații din oraș devin heleșteie de fiecare dată când plouă mai serios. În perioada următoare începem lucrări de extindere a rețelei de canalizare, dar și reabilitare a acesteia pe un total de 36 de străzi. Vom achiziționa de asemenea încă 5 utilaje de curățare și vidanjare.

În zona Mărgeanului vom decolmata pârâul Calinisa până în satul Săsar și vom putea face astfel o descărcare a apelor pluviale în acest pârâu. Pentru zonele Victor Babeș, Iuliu Maniu și Firiza avem un proiect de colectare a apelor pluviale ce vin de pe versanți. În zonele Valea Usturoi, Ferăstrăului și Nicolae Bălcescu avem probleme cu utilizarea necorespunzătoare a canalizărilor și aruncarea de deșeuri în pârâuri. Vom insista în perioada următoare pe prevenție, pe discuții cu oamenii. Dacă nu se va înțelege că trebuie să ne comportăm civilizat, vom trece la sancțiuni.

Pas cu pas, zi după zi, schimbăm fața municipiului Baia Mare!”, a declarat primarul.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA