Halep și Jankovic nu s-au mai aflat față în față din 2015, an în care s-au confruntat de trei ori, la Indian Wells (2-6, 7-5, 6-4), Toronto (6-3, 6-4) și Cincinnati (6-1, 6-2). Simona are și două seturi la zero câștigate în fața lui JJ, la Australian Open 2014, în optimi (6-4, 2-6, 6-0) și la Roma, în sferturile din 2013 (4-6, 6-0, 7-5).

În 2016, Simona Halep nu a evoluat în prima săptămână, întrucât s-a retras de la Brisbane și, astfel, nu are niciun punct de apărat la Shenzhen. Românca va trebui însă să ajungă cel puțin în finală, în China, dacă nu vrea să piardă puncte până la Australian Open. În condițiile în care a anunțat că nu va juca un alt turneu în săptămâna premergătoare celui de la Melbourne, ea va trebui să-și apere la Shenzhen și cele 180 de puncte câștigate în 2016 la Sydney (turneu Premier), acolo unde a ajuns până în semifinale.

În partida din această dimineață, Halep a început foarte bine, a câștigat lejer primul set și să părea că va obține o victorie facilă. Dar Jankovic s-a mobilizat exemplar, a jucat fără greșeală și s-a impus în setul secund, trimițând meciul în decisiv.

În setul al treilea, la scorul de 3-2, 30-30, Jankovic a solicitat sprijinul medicului pentru că a avut probleme la picior. O bășică s-a spart și a fost nevoie de îngrijirea personalului aferent.

Halep a profitat și a cerut sprijinul lui Cahill, pentru a doua oră în acest meci. Darren a insistat pe faptul că nu e cazul să complice lucrurile, să joace punct cu punct, să refuze să piardă, să fie atentă la reverul adversarei, pentru că pierde cu dreapta, să fie puternică pe picioare, că este un test foarte bun și că poate câștiga meciul.

Halep şi-a asigurat un cec de 7.238 dolari şi 30 de puncte WTA, urmând să joace în optimi cu învingătoarea dintre chinezoaica Shuai Peng şi Katerina Siniakova (Cehia).

Simona Halep, câştigătoarea titlului la simplu la Shenzhen în 2015, va juca şi la dublu, alături de Monica Niculescu (favorite numărul patru).