AcasăEvenimentSportUS OPEN - Kerber a câștigat turneul și este noua regină a...

US OPEN – Kerber a câștigat turneul și este noua regină a tenisului mondial

spot_img

DISTRIBUIȚI

US OPEN Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber a câștigat al doilea titlu de Mare Șlem din carieră impunându-se sâmbătă în finala US Open în trei seturi, 6-3, 4-6, 6-4, în 2 ore și 7 minute, în fața cehoaicei Karolina Pliskova.

US OPEN Kerber, care deja își asigurase primul loc mondial, reușind să o detroneze pe americanca Serena Williams înaintea acestui meci.Ea a început și a încheiat anul cu un titlu de Mare Șlem, după ce în ianuarie s-a impus la Melbourne în Openul Australiei.

În urma acestei victorii, Angelique Kerber a intrat în posesia unui cec de 3,5 milioane de dolari și a 2.000 puncte WTA.

Angelique Kerber este prima sportivă din Germania care triumfă la Flushing Meadows după Steffi Graf (1988, 1989, 1993, 1995 și 1996).

În clasamentul care va fi publicat luni, Angelique Kerber va avea un avans de 1.680  de puncte înaintea Serenei Williams (186 de săptămâni consecutive). .

Simona Halep rămâne pe locul 5 mondial. Dacă ar fi câștigat Pliskova, românca ar fi coborât pe 6, fiind depășită de cehoaică.

Kerber a avut un an excepțional, jucând trei finale de Mare Șlem (din patru posibile) și câștigând două. De asemenea, a ajuns și în finala olimpică, pierdută la Monica Puig.

În finala masculină se vor confrunta duminică sârbul Novak Djokovici – numărul 1 în lume și elvețianul Stanislav Wawrinka, al 3-lea în topul ATP.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA