AcasăEvenimentSportS-A OPRIT - Simona Halep a pierdut la Cincinnati semifinala cu Kerber

S-A OPRIT – Simona Halep a pierdut la Cincinnati semifinala cu Kerber

spot_img

DISTRIBUIȚI

S-A OPRIT Simona Halep a părăsit turneul de la Cincinnati în faza semifinalelor, după înfrângerea în două seturi cu Angelique Kerber, scor 3-6, 4-6 după o oră și 29 de minute de joc.

Halep (24 de ani) a început meciul cu un break, dar apoi Kerber, vicecampioana olimpică, a luat 3 game-uri la rând. Sportiva din România a revenit şi a restabilit egalitatea, dar Kerber a trecut la cârma jocului, fructificându-şi serviciul pentru 4-3. Meciul a fost întrerupt de ploaie, iar la reluare Kerber a mai făcut un break, iar apoi a încheiat setul cu 6-3.

În cel de-al doilea set, Kerber (28 de ani), care va deveni numărul unu WTA dacă va câştiga turneul, a început în forţă şi a condus cu 3-0 şi 4-1. Halep a reuşit un break şi s-a apropiat la 4-3, dar Kerber a servit bine şi a făcut 5-3, salvând o minge de 4-4, iar apoi a încheiat setul şi meciul cu 6-4.

Kerber a pus astfel capăt unei serii de 13 victorii consecutive în circuitul WTA reuşite de Halep, grație căreia a câștigat titlurile de la Bucureşti şi Montreal. Simona, finalistă la ediţia de anul trecut a turneului din statul american Ohio, va primi un cec de 123.665 dolari şi 350 de puncte WTA pentru accederea în penultimul act.

Halep a greșit enorm în meciul cu Kerber, statistica arătând nu mai puţin de 50 de erori neforţate ale româncei, față de 21 comise de Kerber și 21 de lovituri direct câştigătoare ale sportivei noastre, față de 12 pentru adversară.

Românca avea 4-0 în meciurile cu Kerber pe suprafaţă hard înaintea acestui duel. Scorul meciurilor directe este de 4-3 pentru Halep în prezent. Primul duel a fost câştigat de Halep, în 2009, la Saint-Raphael, cu 5-7, 6-2, 7-5. Apoi au urmat alte două victorii ale româncei, în 2014 în finală la Doha, cu 6-2, 6-3, în 2015, în optimi la Toronto, cu 6-3, 5-7, 6-4.

Anul acesta au avut loc nu mai puţin de 4 meciuri între cele două jucătoare, 3 câştigate de Kerber şi unul de Halep. Germanca s-a impus în Fed Cup, la Cluj-Napoca, scor 6-2, 6-2, apoi în sferturi la Wimbledon, cu 7-5, 7-6 (2), şi la Cincinnati, în timp ce Halep a învins în semifinale la Montreal, cu 6-0, 3-6, 6-2.

În finală, Angelique Kerber o va înfrunta pe Karolina Pliskova (Cehia/N. 15), victorioasă cu 6-1, 6-1 în faţa numărului 3 mondial, Garbine Muguruza (Spania).

După partidă, Simona a analizat disputa contra sportivei din Germania, care, dacă se va impune şi în finală, va fi de luni numărul unu mondial. Halep nu a mai prestat acelaşi tenis de calitate ca în confruntările anterioare (nu pierduse set până în „careul de aşi”), însă pe final a dat semnale de revenire. A fost prea târziu, însă, medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice gestionând perfect ultimele game-uri.

Am fost aproape să întorc rezultatul, dar m-am trezit prea târziu. Partea bună e că m-am bătut până la final pentru fiecare minge. Chiar dacă am pierdut, am simţit de la mijlocul setului secund că joc cel mai bun tenis al meu, aşa cum făcusem în meciurile anterioare. Vreau să o felicit pe Angelique, a ştiut perfect să gestioneze presiunea. A fost un meci bun de ambele părţi„, a explicat Simona, după partidă, conform WTA Insider.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA