AcasăAlteleEconomicDIN OCTOMBRIE - Guvernul dă bani pentru gărzile suplimentare ale medicilor

DIN OCTOMBRIE – Guvernul dă bani pentru gărzile suplimentare ale medicilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

DIN OCTOMBRIE Guvernul a decis, sâmbătă, ca plata gărzilor suplimentare efectuate de medici să se facă pornind de la baza salarială crescută prin intermediul Ordonanței de Urgență 20/2016, începând cu data de 1 octombrie, iar fondurile necesare, de aproximativ 100 de milioane de lei, vor proveni din eficientizarea resurselor deja existente, informează Ministerul Sănătății.

Mecanismele găsite pentru alocarea celor aproximativ 100 de milioane de lei, necesare pentru creșterea plății gărzilor, nu afectează în nici un fel prognozele de deficit bugetar.
„Cu alte cuvinte, creșterea veniturilor pentru gărzi va fi finanțată printr-un control mai strict al cheltuielilor și prin măsuri de reducere a risipei din sistem. Reglementarea se va face prin Ordonanță de Urgență conform discuțiilor avute în Guvern”, precizează MS, care arată ca demersul privind gărzile se înscrie într-o preocupare mai largă a sa și a Ministerului Muncii, de reformare a organizării resursei umane în Sănătate, relatează Hotnews.

„Sistemul sanitar trebuie să aibă grijă în primul rând de oameni: de pacienți și de medici. Orice măsura decisă în favoarea medicilor este un beneficiu direct și pentru pacient”, consideră ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

MS amintește că a luat un set de măsuri în favoarea medicilor precum creșterea plății gărzilor suplimentare prin raportarea la salariul de bază majorat de la 1 august, termenul pentru definitivarea pașilor legislativi fiind 1 octombrie, au crescut salariile de bază ale medicilor din sistemul public de la 1 august, odată cu intrarea în vigoare a OUG 20/2016, pentru care Guvernul a prevăzut un miliard de lei. De asemenea, gărzile suplimentare vor fi efectuate în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, avantajul fiind că astfel gărzile vor fi considerate atât vechime în muncă, cât și vechime în specialitate.

Continuarea, AICI.
Sursă foto.
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA