AcasăActualitateSocialREGULI NERESPECTATE - Amenzi de la OPC pentru agenții economici

REGULI NERESPECTATE – Amenzi de la OPC pentru agenții economici

spot_img

DISTRIBUIȚI

REGULI NERESPECTATE Nu mai puţin de 44 de acţiuni de control, au desfăşurat în ultima săptămâna comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş. Oficialii instituţiei spun că verificările au vizat agenţi economici mici şi mijlocii, dar şi comercianţii din pieţe şi târguri. 

Pe parcursul controalelor s-a urmărit în ce măsură produsele şi /sau serviciile oferite consumatorilor respectă toate regulile impuse. Nu în ultimul rând comisarii CJPC Maramureș au dorit să se asigure că în perioada aceasta, în care temperaturile sunt ridicate, regulile de depozitare şi păstrare a alimentelor sunt respectate cu sfinţenie.

Neregulile însă nu s-au lăsat prea mult aşteptate. Comisarii spun că la mai bine de jumătate dintre cei verificaţi au depistat probleme, cele mai multe dintre acestea vizând aspecte legate de neafișarea completă a informaţiilor referitoare la produsele oferite spre vânzare, de neafișarea preţurilor acestora sau a informaţiilor legate de producători.

Drept urmare, comisari au aplicat câteva zeci de avertismente şi sancţiuni, astfel că valoarea amenzilor pe cei care găsiţi în neregulă le au de plătit se ridică la aproximativ 4.400 de lei. De menționat că în cursul acelorași verificări şi pentru nereguli de genul celor amintite comisarii CJPC au oprit de la comercializare produse a căror valoare se ridică la aproximativ 840 de lei.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA