AcasăsiugariuPROGRAM EDUCATIV – Tinerii ortodocși la „Întâlnirile din inima Maramureșului

PROGRAM EDUCATIV – Tinerii ortodocși la „Întâlnirile din inima Maramureșului

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROGRAM EDUCATIV  Întâlnirile cu program educativ; unde s-au dezbătut diverse teme cu conținut cultural, artistic, ecologist, sportiv, patriotic și religios au fost prezentate într-un mod interactiv și nonformal de profesorii, colaboratorii voluntari, activități care s-au desfășurat în spațiile gazdei acestui eveniment: „Cabana Brazi 2” iar rugăciunile au fost săvârșite în biserica schitului „Sf. Ioan Botezătorul” din Poiana Soarelui.

PROGRAM EDUCATIV  Premille „Sf. Ierarh Antin Ivireanul” acordate de către Episcopia Maramureșului și Sătmarului, oferite și susținute financiar de P.S. Iustin Sigheteanul, s-au materializat într-o tabără denumită: „Întâlnirile din inima Maramureșului”, tabără care s-a desfășurat în perioada 5 – 7 iulie 2016, activități desfășurate în cadrul general al „anului omagial al educației tinerilor ortodocși” în Patriarhia Română.

Tabăra a debutat în data de 5 iulie 2016 cu întâlnirea tinerilor la Catedrala Episcopală „Sf. Treime” din Baia Mare de unde au plecat spre stațiunea Poiana Soarelui-Izvoare, cadru în care s-au bucurat și de prezența „ierarhului tinerilor”, așa cum este numit PS Părinte Iustin Sigheteanul.

Beneficiarii acestei tabere au fost cei 43 de copii și tineri, cu vârstele între 10 – 17 ani, din județele Maramureș și Satu Mare; reprezentanți ai portofoliilor participante la concursul național catehetic „Biserica și Școala din Sufletul meu” – etapa eparhială, elevi ai seminarului Teologic „Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, participanți la olimpiada națională de discipline teologice – Neamț 2016, elevi din județul Maramureș, participanți la olimpiada națională de religie – Timișoara 2016, elevi ai Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, participanți la olimpiada națională de discipline teologice – Neamț 2016 și la alte olimpiade, elevi din jud. Satu Mare, participanți la olimpiada națională de religie – Timișoara 2016.

Făcând o analiză a modului în care tinerii își petrec timpul liber, se constată că foarte mulți dintre aceștia nu au o preocupare consecventă pentru ieșirile în natură și adesea nu găsesc cadru de a petrece simplu dar agreabil, o perioadă de timp într-o tabără organizată.

Pornind de la modul contemporan de „socializare” a tinerilor, pe diferite rețele de socializare în mediul virtual, online sau în alte locuri inadecvate – dăunătoare dezvoltării spirituale a acestora, considerăm că este necesar să venim cu alternative pentru petrecerea timpului liber și a unei părți din vacanța de vară, context în care să fie prezentate și conștientizate urmările nefaste posibile, așa cum au fost prezentate și de reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi „Pintea Viteazul” din Maramureș.

Participarea la un program educativ precum „Întâlnirile din Inima Maramureșului” poate contribui la formarea personală a copiilor și a tinerilor, conțientizând moștenirea culturală națională și dezvoltând sentimente de prețuire față de frumusețile naturale, culturale și bogățiile țării.

Sectorul Teologic – Educațional și pentru activități cu tineretul al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Profesor Consultant Milan Bălan și profesor Insp. Gavril Vasile Băban. 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA