Acasăsinucidere maramuresA ÎNCETAT DIN VIAȚĂ – Lumea poeziei, mai săracă

A ÎNCETAT DIN VIAȚĂ – Lumea poeziei, mai săracă

spot_img

DISTRIBUIȚI

A ÎNCETAT DIN VIAȚĂ Yves Bonnefoy, o personalitate importantă a poeziei contemporane, critic de artă şi traducător, a încetat din viaţă la vineri, pe data de 1 iulie 2016, la vârsta de 93 de ani, conform unui comunicat dat publicităţii sâmbătă de College de France, unde era profesor onorific, transmite AFP. Poetul a fost citat de câteva ori ca fiind printre favoriţii premiului Nobel.

A ÎNCETAT DIN VIAȚĂ Autor a peste 100 de cărţi, traduse în 30 de limbi, Yves Bonnefoy a fost laureat al Marelui Premiu pentru Poezie oferit de Academia Franceză în 1981, al premiului Goncourt în 1987 şi a câştigat premiul internaţional Cino del Duca în 1995.

Dintre cărţile sale de poezie remintim „Hier régnant desert” (1958), „Pierre écrite” (1965), „Dans le leurre du ciel” (1975), „Ce qui fut sans lumičre” (1987), „La vie errante” (1993), „L’encore aveugle” (1997) sau „Les planches courbes” (2001).

Poezia sa, gravă dar generoasă, atentă la sonorităţile limbii, i-a câştigat deopotrivă pe iubitorii liricii şi pe critici, seduşi de gustul său pentru sensibilitate şi de refuzul său pentru concepte şi abstract.

Sursă info.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA