AcasămodeleEXPLOZIE - O femeie a murit și 12 persoane au fost evacuate...

EXPLOZIE – O femeie a murit și 12 persoane au fost evacuate dintr-un bloc

spot_img

DISTRIBUIȚI

O femeie în vârstă a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă în urma unei explozii produse la un bloc din Turda, judeţul Cluj, ca urmare a unei acumulări de gaz, iar o altă persoană a suferit un atac de panică, 12 locatari fiind evacuaţi.

Primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, a declarat că nu este afectată structura de rezistenţă a blocului unde, vineri seară, a avut loc o explozie cauzată de o acumulare de gaze, locatarii afectaţi de deflagraţie urmând să se mute înapoi în circa o săptămână. Tudor Ştefănie a declarat sâmbătă că Primăria Turda se va ocupa, pe cheltuială proprie, de montarea de geamuri şi uşi la garsonierele afectate ale căror proprietari nu au posbilitatea să o facă.

„Din primele informaţii, rezultă că explozia a avut loc în garsoniera  a cărei proprietară, o femeie de 80 de ani, a decedat. Aceasta ar fi uitat, se pare, gazul deschis la aragazul din bucătărie şi din această cauză a avut loc explozia, la aprinderea unui bec. Au fost afectate 20 de garsoniere de pe o scară a unui bloc de pe strada Baladei care nu mai au geamuri şi unele nici uşi. Specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii susţin că nu sunt probleme legate de structura de rezistenţă a blocului. S-a făcut o evaluare a fiecărui apartament în parte. Le dăm şi noi o mână de ajutor, prin montare de geamuri şi uşi pe cheltuiala Primăriei, din rezerva noastră, pentru cei care nu au posibilitatea, pentru securizarea apartamentelor. Oamenii încă nu se pot muta, toate utilităţile au fost oprite, şi apa şi gazul. Va mai dura circa o săptămână securizarea fiecărui apartament, iar în această perioadă vom asigura pază non stop”, a spus Ştefănie.

Potrivit acestuia, locatarilor evacuaţi li s-a oferit din partea Primăriei Turda cazare cu masă asigurată la un internat al unui liceu, dar o singură persoană a acceptat, restul cazându-se la rude sau prieteni. Anterior, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat că accesul în bloc este interzis, o comisie a Primăriei urmând să verifice structura de rezistenţă a clădirii.

”Echipele ISU Cluj au fost solicitate, vineri seara, să intervină la o explozie la un bloc de pe strada Baladei din municipiul Turda. Explozia s-a datorat, probabil, unei acumulări de gaz. Două persoane au necesitat îngrijiri medicale, una dintre ele suferind un atac de panică, iar cealaltă având arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Persoana cu arsuri, o femeie în vârstă, care se afla în locuinţa unde a avut explozia, a fost transportată la Spitalul din Turda şi trebuia să fie trimisă la Cluj-Napoca dar, între timp, a decedat. Un număr de 12 persoane din imobil au fost evacuate, iar accesul în clădire nu este permis. Au fost afectate 20 de garsoniere în total. O comisie a Primăriei urmează să verifice structura de rezistenţă a clădirii”, a spus Biriş.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA