Acasăsinucidere maramuresOPERAŢIUNI CONTRA TERORISMULUI - Autoritățile italiene au arestat patru jihadiști, ce pregăteau...

OPERAŢIUNI CONTRA TERORISMULUI – Autoritățile italiene au arestat patru jihadiști, ce pregăteau atentate la Roma și la Vatican

spot_img

DISTRIBUIȚI

Autoritățile italiene au arestat patru persoane în cadrul unei vaste operaţiuni contra terorismului în nordul Italiei, suspectate că plănuiau să comită atentate în ţară, iar apoi urmau să fugă în Siria să li se alăture jihadiștilot Stat Islamic. Anunțul a fost făcut de ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, care a precizat că atacurile urmau să aibă loc la Roma și la Vatican.

Procurorul italian Maurizio Romanelli a declarat joi că anchetatorii italieni au interceptat discuţii despre plănuirea unor atacuri în Italia „acordând o atenţie specială oraşului Roma”, localizate în zone controlate de reţeaua Stat Islamic în timpul unei investigaţii ce a vizat militanţi străini aflaţi în Italia.

Potrivit La Repubblica, cei reținuți sunt Moutaharrik Abderrahim (24 de ani), luptător de kickboxer, soția sa Bencharki Salma (26 de ani), Abderrahmane Khachia (33 de ani) fratele unui jihadist ucis în Siria și Wafa Koraichi (24 de ani), fratele lui Mohamed Koraichi (31 de ani) care se află dejaî Siria alături de sotia sa, Alice Brignoli (39 de ani).
Autorităţile au emis şase mandate de arestare, inclusiv pentru un cuplu – o italiancă şi un marocan – cu copii care a plecat din ţară pentru a se alătura grupării teroriste, în februarie 2015, aceștia fiind căutaţi în continuare de autorităţi.

libertatea.ro

foto arhivă

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA