AcasăsiugariuEVENIMENT - Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi,...

EVENIMENT – Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, sosește în Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Preasfințitul Iustin Sigheteanul, arhiereu-vicar al Episcopiei ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, alături de un oaspete de seamă, Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Baia Mare, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Sfânta Liturghie va avea loc duminică, 21 februarie, începând de la ora 9.3„0. Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae întoarce vizita făcută în Arhiepiscopia celor două Americi de Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, în anul 2008. Cei doi ierarhi au fost colegi la Facutatea de Telogie din Sibiu.
Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae s-a născut în Constanţa, în 15 aprilie 1967. Este doctor în Teologie al Universităţii din Strasbourg. Între anii 1997 și 2001 a fost preot celib la Parohia „Naşterea Domnului” din Stuttgart. A depus voturile monahale în 2001, la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti. A fost hirotonit arhiereu în 14 iulie 2002 şi de atunci este Aarhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi. Se află în ţară pentru a participa la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care au loc, săptămâna viitoare, la Patriarhia Română.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA